A csillagok együtt álltak: egy évben volt olimpia, vb és Eb kajak-kenuban

2021. november 24. 14:08 | Hidvégi Dávid

Különleges kajak-kenus évről emlékezett meg szerdán a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület, ugyanis a sportág mindhárom nagy versenyét 2021-ben rendezték meg, amelyeken a magyarok rengeteg érmet szereztek.

Csapó Géza olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakozó hívta fel Sós Imrének, a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnökének figyelmét arra, hogy idén a "csillagok együtt álltak" és egy évben egyszerre volt olimpia, világbajnokság és Európa-bajnokság a kajak-kenu sportágban. Ráadásul a magyarok kifejezetten jól teljesítettek, hiszen 31 versenyző összesen 70 érmet szerzett. Békés megyéből a szarvasi Bodonyi Dóra arany- és bronzéremmel, a gyomaendrődi Tótka Sándor pedig arannyal érkezett haza Tokióból.

 

 

Sós Imre úgy döntött, hogy mindegyik érmes sportolónak egy emlékplakettet készíttet, valamint felállít egy installációt a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron. A jövőben egy versenykenut és egy versenykajakot helyeznek majd ki a vendéglátóegység alá, amelyeken az összes idei érmes sportoló aláírása látható lesz. A két vízi eszköz a budapesti Központi Sport- és Ifjúsági Egyesülettől szerezték be.

 

További programok »

Sport

Szarvas Szancsó János az új Auróra klip egyik főszereplője

Tagja volt az 1988-as kupagyőztes, valamint az 1994-es bajnoki 3. helyezett csabai Előrének. 1996 és 2000 között Győrött focizott. Szarvas Szancsó most egy újabb arcát mutatja meg: főszerepet játszik a Győri Auróra zenekar Helló, szia! klipjében. (Sportban, rakkenrólban feketepont jár a magázódásért.)
2021. november 29. 15:35
FEL