A csabai földes utak karbantartásánál is törekednek a fenntarthatóságra

2023. szeptember 23. 10:32 | Hidvégi Dávid

Az idei évben 3000 tonna építőanyag jutott a békéscsabai bel- és külterületi földes utcák karbantartására, amely munkálatokat a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. munkatársai végezték el. Az önkormányzat a nagyszabású út- és járdafejlesztési programból visszamaradt anyagokat hasznosította újra.

Még tavaly zárult le a békéscsabai út- és járdafejlesztési program, amelyből több ezer köbméter újrahasznosítható anyag maradt vissza – ismertette a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője. Balla Ferenc kiemelte: az önkormányzati cég lezúzatta a maradványokat, amellyel megszüntette annak hulladék jellegét. A városgazdálkodás az így keletkezett építőanyagból a földes utcák karbantartási munkálatait végzi el. 

– A felújítási munkák lakossági bejelentés alapján is zajlanak, amit a képviselőknél vagy közvetlenül a városüzemeltetési osztályon lehet megtenni. A városüzemeltetés munkatársai is járják a földutakat, felmérik azok állapotát – emelte ki.

A városgazdálkodás munkatársai 2023-ban eddig háromezer tonna anyagot használtak fel a békéscsabai utcák karbantartására. A cég a Kétegyházi úti telephelyén további 10 ezer köbméter zúzottkövet tárol különböző frakciókban, amelyeket útalapként vagy hézagkitöltőként hasznosít majd. Az építőanyagot kizárólag Békéscsaba közigazgatási területén használják fel, a munkálatok jellemzően tavasztól őszig tartanak. 

Galéria

További programok »

Önkormányzati hírek

Közel háromezer főt érintett a foglalkoztatást segítő vármegyei projekt

Pénteken délelőtt Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban rendezték meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezésű projekt záró rendezvényét. A Békés Vármegyei Önkormányzat és a Békés Vármegyei Kormányhivatal együttműködésében megvalósuló pályázat a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerőpiaci integrációját tűzte ki célul. A projekt 2016 és 2023 között 3,8 milliárd forintból valósult meg.
2023. november 17. 15:24
FEL