A csabai földes utak karbantartásánál is törekednek a fenntarthatóságra

2023. szeptember 23. 10:32 | Hidvégi Dávid

Az idei évben 3000 tonna építőanyag jutott a békéscsabai bel- és külterületi földes utcák karbantartására, amely munkálatokat a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. munkatársai végezték el. Az önkormányzat a nagyszabású út- és járdafejlesztési programból visszamaradt anyagokat hasznosította újra.

Még tavaly zárult le a békéscsabai út- és járdafejlesztési program, amelyből több ezer köbméter újrahasznosítható anyag maradt vissza – ismertette a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője. Balla Ferenc kiemelte: az önkormányzati cég lezúzatta a maradványokat, amellyel megszüntette annak hulladék jellegét. A városgazdálkodás az így keletkezett építőanyagból a földes utcák karbantartási munkálatait végzi el. 

– A felújítási munkák lakossági bejelentés alapján is zajlanak, amit a képviselőknél vagy közvetlenül a városüzemeltetési osztályon lehet megtenni. A városüzemeltetés munkatársai is járják a földutakat, felmérik azok állapotát – emelte ki.

A városgazdálkodás munkatársai 2023-ban eddig háromezer tonna anyagot használtak fel a békéscsabai utcák karbantartására. A cég a Kétegyházi úti telephelyén további 10 ezer köbméter zúzottkövet tárol különböző frakciókban, amelyeket útalapként vagy hézagkitöltőként hasznosít majd. Az építőanyagot kizárólag Békéscsaba közigazgatási területén használják fel, a munkálatok jellemzően tavasztól őszig tartanak. 

Galéria

További programok »

Önkormányzati hírek

Szarvas Péter: A következő ciklusban is Békéscsaba fejlődése a cél

Június 9-én lezajlott többek között a polgármester és a helyi önkormányzati képviselők választása. A névjegyzékben szereplő 46 772 választópolgár 56,69%-a, azaz 26 513 fő szavazott Békéscsabán. A voksolók 61,73%-a, azaz 16 951-en Szarvas Pétert választották polgármesternek, így októberben már a harmadik ciklusát kezdi polgármesterként. A városvezetőt az eredményekről és a további tervekről kérdeztük a 7.TV Aktuális című műsorában.
2024. június 23. 08:32
FEL