A Csabagyöngye Kulturális Központ 2021-es eseményeiről készült kiállítás

2022. január 26. 08:03 | Papp Ádám Sándor

Kedden délután nyitották meg a "Pillanatok" című tárlatot, amelyet a Csabagyöngye Kulturális Központ 2021-es eseményein készült fényképek alkotják.

Öt fényképész mintegy huszonhét fényképe díszíti a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termét, miután kedden megnyitották a "Pillanatok" című fotókiállítást. A tárlat az intézmény 2021-es évének legfőbb momentumait idézi meg, főszerepben az előadások, koncenteken megörökített érzelmekkel. A tárlatot Kontos-Harcsa Boglárka, a Csabagyöngye Kulturális Központ kiállításszervezője álmodta meg. 

– Úgy gondoltuk, hogy a 2021-es évünk megérdemel egy kiállítást. Remek emberek dolgoznak nálunk, akik rengeteg energiát fektetnek abba, hogy szép videóanyagaink és fotóink készüljenek a rendezvényeinkről. Úgy gondoltuk, hogy ezt meg kell mutassuk a nagyközönségnek is. Jelenleg huszonhét kép van kiállítva, ezeket Kónya Kincső, Fábián Réka, Petri László Lackás, Balázs Levente és Zoltai Sándor készítették – fogalmazott a kiállításszervező.

A kiállítást az intézmény igazgatóhelyettese nyitotta meg. Forczek Győző kiemelte: a tárlat rendkívül fontos számukra, hiszen a fényképeken keresztül szeretnék a Csabagyöngye eseményeit még több emberhez eljuttatni.

– Ezek a minőségi fotók, amelyek most kikerültek a falra, ezeknek köszönhetően már országos szinten ismerik a Csabagyöngyét és az itteni eseményeket egyaránt. A fényképek olyan hatást képesek kiváltani, hogy az ország másik részeiről is ide vágynak azok, akik az adott eseményen nem tudtak részt venni. Óriási jelentősége van az összes eseményfotónak – mondta az igazgatóhelyettes.

A tervek szerint szeretnék a jövőben is folytatni a kezdeményezést és 2023 januárjában összeállítani egy hasonló kiállítást a 2022-es esztendőről. Az érdeklődők a kedden nyílt tárlatot egészen március 31-éig tekinthetik meg a Panoráma teremben.

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
12:15
FEL