A Csaba Centerben újabb gyorsétterem nyílik - a KFC is jön Békéscsabára

2016. július 18. 09:13 | behir.hu

A Csaba Center vezetősége a csabai McDonald’s bezárását követően kezdte meg a nagyobb gyorsétterem-láncokkal a tárgyalást. Hrabovszki György, a Csaba Center ügyvezető igazgatója hírportálunk megkeresésére arról tájékoztatott, hogy nagyon hosszú (több hónapos) tárgyalás sorozat eredményeként, a Burger King mellett egy másik nagyon komoly, neves – szintén az Egyesül Államokból származó - gyorséttermi lánc is nyit üzletet Békéscsabán a Csaba Centerben. Ez pedig nem más, mint a KFC.

Hrabovszki György elmondta, hogy párhuzamosan zajlottak a tárgyalások a Burger King-el és a KFC-el. Mindkettő számára olyan pozíciót, lehetőséget próbáltak biztosítani, ami számukra elfogadható. Az igazgató hozzátette, hogy hosszú hónapokon keresztül próbáltak egyeztetni, hogy ki melyik helyszínre jöhet, kinek milyen feltételrendszert tudnak biztosítani, ésnem elég az, hogy önmagában „csak” egy komoly lánc, hanem a két legnevesebb lánc lesz Békéscsabán.

Az üzlet nyitásának pontos időpontját még nem lehet tudni, de mindenképpen 2016 őszén nyitni majd az új gyorsétterem. Hrabovszki György kiemelte, hogy külön öröm számukra, hogy a Csaba Centernek a megújult ételudvara a két nagy neves gyorséttermi láncot teljes pompájában, megújulásában fogja köszönteni.

Az ételudvar alakja és mérete legalábbis kívülről optikailag nem változik, de belülről jelentős átalakítások történnek. Az öltözőket áttelepítik a hátsó bowling pályáig bezárólag, ahol egészen komoly átalakítások történnek. Az igazgató elmondta, hogy nyilván ez nem történhetett volna meg, hogyha a bent lévő térből nem tudnak megfelelő összhangot teremteni.

Hrabovszki György, továbbá arról tájékoztatott, hogy mindenki egyetért abban, hogy a két gyorséttermi lánc megjelenése a Centerben az egyik részről egy komoly konkurenciát okoz a bent lévő – különösen vendéglátós bérlőknek -, ugyanakkor a másik oldalról egy nagyon komoly tömegvonzást okoz majd. S természetesen a Center egyébként is magas látogatottságát még tovább fogja növelni.

Jelen pillanatban 7 gyorsétterem működik a Csaba Centerben, ebből vannak olyan gyorséttermek, amelyek közös portállal rendelkeznek, illetve adott esetben egy bérlő működtetésében működnek. A gyorséttermek száma nem fog ezáltal nőni. Hrabovszki György kiemelte, hogy Békéscsaba lakossága ugyanazt a szolgáltatást megérdemli, mint bármely más nagyobb város – mondjuk Szeged vagy Debrecen lakossága megérdemel. Hozzátette, hogy ha azt a színvonalat egyedül a Center tudja tartani, ahová ilyen neves, komoly gyorséttermi láncok bejönnek, akkor a Centernek kötelessége teljesíteni azt a missziót, amit Békéscsaba életében betölt. Ez pedig az, hogy a lehető legnagyobb márkákat, a legnevesebb bérlőket a legkomolyabb láncolatokat idehozza Békéscsabára és a békéscsabai, békés megyei emberek számára.

Az előkészületek már megkezdődtek, és a center több tíz millió forintot költ arra, hogy felújítsa az ételudvart. Mint ahogy azt bevásárló központ igazgatója elmondta, nagyon komoly áldozatokat kell hozni azért, hogy mind kívülről, mind belülről, mind építészetileg, mind tűzvédelmileg is – az összes lehetséges aspektust megnézve is megfelelő, méltó, biztonságos és a hatósági előírásoknak is megfelelő környezetet teremtsenek. 

Ez súlyos pénzekbe kerül, de a fejlődésnek mindig ára van és a Csaba Center soha sem hátrált vissza pusztán azért, mert a fejlődésnek ezt az árát meg kellett fizetnie. Van felelősségünk, kötelezettségünk és ezeket a kötelezettségeket mindig és mindenkor maximálisan teljesítjük- mondta Hrabovszki György.

KFC

KFC a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, melynek a fő profilja a csirkehús felhasználásával készült étel. A Kentucky Fried Chicken évtizedek óta azonos recept alapján készíti az összes forgalmazott ételt. Szerte a világon évi több mint egymilliárd csirkéből készült terméket fogyasztanak a vásárlók a KFC éttermeiben. Az Egyesült Államokból kiindulva ma már a Föld 80 országában találkozhatunk a KFC alapítójának arcképével (ami a cég védjegye). Hazánkban az első KFC étterem 1992-ben nyitott a budapesti Király utcában, napjainkban 37 étterem található az országban, és ez a szám hamarosan emelkedik, mert ősszel megnyílik a 38-ik étterem Békéscsabán.

 

FEL