A BRSE mindkét csapata bejutott a hazai rendezésű U15-ös döntőbe

2024. május 22. 13:45 | Hidvégi Dávid

Rendhagyó módon a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület mindkét csapata bejutott az U15-ös bajnokság hatos döntőjébe. A két együttes egymás elleni közös játékkal hangolt a fináléra, amit idén Békéscsabán rendeznek május 24. és 26. között.

A BRSE-Fehér néven induló együttes az első osztály alapszakaszában 4. helyen végzett, mérlege négy győzelem és négy vereség volt. A csapat a középszakaszban a 6. helyen végzett, hat siker mellett tíz alkalommal kikapott.

– Az utolsó meccsen dőlt el, hogy bejutunk-e a döntőbe, nagyon izgultunk és végig reménykedtünk, hogy elérjük ezt a sikert – mondta Huszár Kamilla, a csapat egyik játékosa.

Az együttes még Toma Sándor vezetésével vágott neki az alapszakasz küzdelmeinek, de egy átszervezés után az addigi segédedző, Takács Doroti vette át az együttes irányítását.

– Szeptember, augusztus óta nagyon sokat alakult a csapat, ez a tizenegy fős keret január óta edz együtt. Azt gondolom, hogy a szezon végére egyre jobb teljesítményt nyújtottunk, így megérdemelten jutottunk be a döntőbe. Izgalmasan sikerült, hiszen az utolsó fordulóban dőlt el a döntőbe jutásunk, de azt gondolom, hogy motiváció szempontjából ez jót tett a lányoknak – fogalmazott az együttest irányító szakember.

A csapat célja, hogy bejusson a legjobb négy közé, két ellenfele a BRSE-Kék csapata és az Újpest-Lila együttese lesz. A hazai pálya előnye a békéscsabai csapatoknak kedvez.

– Mindig annak a híve voltam, hogy minél több szurkoló, minél több szülő nézze a mérkőzéseket, mivel a lányok annál motiváltabban és annál lelkesebben játszanak. Azt gondolom, így hogy hazai pályán játszunk, a szurkolóink, a szülők, a stábunk és a csapattársaink előtt, mindenkinek nagy motivációt jelent – tette hozzá Takács Doroti.

 

A két büszke U15-ös edző Takács Doroti (BRSE-Fehér) és Nagy Attila (BRSE-Kék) - (Fotó: BRSE)

 

A klub BRSE-Kék néven egy második csapatot is indított az első éves U15-ös korosztályú játékosainak számára. Mivel egy bajnokság alapszakaszában egy klub csak egy csapattal szerepelhet, ezért az egyesület a másodosztályban indította el ezt a gárdát, amely az alapszakaszt veretlenül az élen zárta.

– Majdnem az összes mérkőzésünket sikerült megnyerni, büszke vagyok a csapatra. Nagyot küzdöttünk mindenért, így végül sikerült a döntőbe jutnunk. Ugyan voltak instabillabb pontok, de szerencsére a végére ezekből fel tudtunk állni – értékelt Matvon Anna játékos.

Nagy Attila csapata a középszakaszban tizenkét győzelemmel és négy vereséggel a 3. helyen zárt. A klub életében nem ez az első alkalom, hogy mindkét csapata bejutott egy korosztályos országos döntőbe.

– Volt már rá precedens az átkos, covidos időszakban. Hála Istennek ott már ezt megcsináltuk, illetve más korosztályokban is van, hogy egy jó utánpótlás-nevelő egyesületnek két csapata is odaér a döntőig. A bajnoki rendszernek pont ez a lényege, hogy mindenki egy csapattal indulhat, de ha a második csapat is képvisel olyan minőséget, hogy a legjobbak között legyen, akkor a versenykiírás erre is biztosít lehetőséget. Ez a csapat több részből állt össze tavaly augusztusban, ugyan volt egy mag, de ehhez az egységhez még többen csatlakoztak más csapatokból,. Emellett egy olyan játékos is a csapat tagja lett, aki egy évig sérült volt. Embert próbáló feladat volt, de mind a lányoktól, mind a mögöttünk lévő szülői közösségtől, mind a klubtól minden támogatást megkaptunk ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudjunk dolgozni. Nagyon büszke vagyok rájuk már azért is, hogy bejutottunk a legjobb hat közé. Ezt az eredményt már tavaly augusztusban is aláírtuk volna – emelte ki a szakember.

A két együttes egymás elleni játékkal hangolt a fináléra annak érdekében, hogy egymást segítse a felkészülésben. A szakember elmondta, hogy a feszített versenykiírásban hétköznap nehéz ellenfelet találni, hiszen a hasonló erősségű klubok 100 kilométeren kívül esnek, így az utazás minden csapatnak jelentős anyagi ráfordítással járna, ráadásul a gyerekek délutánig az iskolában vannak.

– Igyekeztünk olyan körülményeket teremteni a gyerekeknek, ammelyekkel majd döntőben találkoznak. Dorotival egymás munkáját segítjük, így ha valamelyikünknek volt igénye egy adott állásra vagy egy adott feladatra, például több nyitást, több ütést vagy több támadást szeretett volna, akkor megállítottuk a játékot és az adott szituációt újrajátszottuk – zárta gondolatát.

A hatos döntőt május 24. és 26. között rendezik a Békéscsabai Röplabda Akadémián. Az A csoportban a KESI Röplabda Akadémia, a Nyíregyháza és a Vasas piros csapata szerepel, míg a B csoportban a BRSE két csapata mellett az Újpest-Lila csapata küzd meg egymással.

A csapatok felkészüléséről készült videós összeállításunkat a BRSE TV legutóbbi adásában láthatták!

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL