A boltokban nem nagyon lehet lopótökmagot kapni – vásár a ligetben

2023. február 12. 11:23 | Such Tamás

Új applikációval bővült a békéscsabai Ligeti vásár, mégpedig az ökobörzével. A rendezvény friss tere egy környezettudatos adok-veszek program. A börzén felül még számos érdekesség várta szombat délután az érdeklődőket a Körösök Völgye Natúrpark nagy- és kisebb termeibe. Még busók is voltak.

– Folytatjuk a farsangi szezont: ezúttal busómaszkot gyártottak a gyerekek, illetve a konyhában, két turnusban csörögefánkot sütöttek. Azonfelül a vásárral párhuzamosan elindult az ökobörze – egy környezettudatos adok-veszek stand, ahol használt dolgokat lehet cserélni és vásárolni: ruhákat könyveket, lemezeket, játékokat – mondta Pócsi Gabriella.

 

Pócsi Gabriella és Vida-Szűcs Eszter – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Pócsi Gabriella és Vida-Szűcs Eszter – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője hozzáfűzte, a vásári forgatagban továbbra is a klasszikus portékák a húzótermékek, mint például a házi sütemények, sajtok, házi alapú szörpök, péksütemények, kerámiák, mézek, aszalványok, tökmagolaj, kézműves remekek.

Az előtérben a Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) szervezésében Vetőmagbörze zajlott. A hosszú asztalokon zöldségeket, virágvetőmagokat, gumókat, hagymákat is lehetett vásárolni.

 

Galéria

 

– Cserepes dísznövények csereberéje is működik – ezt már Gyebnár Péter, a FETA elnöke mondta. – Ezt a hagymát például Gyuláról hozták – mutat az egyik kincsre, amely mellett jó néhány, különféle vetőmag tasak várja a leendő gazdáit.  – Például a boltokban nem nagyon lehet lopótökmagot kapni – tette hozzá.

Pócsi Gabriella továbbá elújságolra, hogy a márciusi vásáron még egy etappal bővül a program: kenuzni is lehet majd az Élővíz-csatornán.

 

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL