A Békéscsabai Napsugár Bábszínház a következő évadra készül

2019. május 26. 09:41 | behir.hu

A 2019/2020-as évadban ősbemutatóval, kortárs mesékkel és népmesével is várja nézőit a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

 Bolondos mesék címmel vásári hangulatú népmese feldolgozással kezdődik a bérletes előadások sora októberben. A második bemutató elsősorban az iskolás korosztálynak szól majd: H. C. Andersen meséje nyomán született A vadhattyúk.

Adamik Zsolt: Bibedombi szörnyhatározó című írása alapján készült, azonos című ősbemutatóját februárban láthatják nézőink. A könyvet a világ 170 legjobb mesekönyve közé választották. Az évadot május elején Kiss Ottó: Léghajó a Bodza utcában című története zárja majd. Érdekesség, hogy Adamik Zsolt és Kiss Ottó is Békés megyéből származik. Ezek az előadások óvodásoknak és iskolásoknak szólnak, de a Napsugár Bábszínház 2019/2020-ban sem feledkezik meg a legkisebbekről, Kocka-varázs címmel készül 4 éves korig ajánlott legújabb darabjuk. A Pöttöm bérletben összesen kilenc előadásból válogathatnak majd a piciknek.

Folytatódik a Baba Színházi és Napsugaras Délutánok sorozat, így októbertől júniusig a családokat is várja szombatonként a bábszínház.

 

Fotó: Bencsik Ádám

Két fesztivált is tervez a társulat a következő évadra. 70 éves a bábjátszás Békéscsabán címmel szeptember közepén a hazai és a helyi bábelőadások legjobbjaiból, az elmúlt 70 év történetéből kap ízelítőt a közönség. Március végén a VII. Bábos Drámaíró Verseny várja az érdeklődőket, ismét a hármas szám bűvöletében: 3 nap, 3 író, 3 rendező és 3 csapat játszik majd együtt ezen a hétvégén.

Változatos, izgalmas előadásokat láthat a Békéscsabai Napsugár Bábszínház közönsége a következő évadban, ahol minden a játékról, a gyerekekről és most a bábjátszás ünnepléséről is szól majd.

 

 

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
2024. július 22. 12:15
FEL