A békéscsabai Bohus Richárdot köszöntötték pénteken

2017. szeptember 1. 16:19 | Szendi Rita

Sok embernek adott motivációt a békéscsabai úszó, Bohus Richárd vizes világbajnokságon elért eredménye  – hangsúlyozta dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a Fidesz frakció péntek délelőtti, rendhagyó köszöntőjén. A versenyző most egy kis időre visszavonul.

Hanó Miklós, a Fidesz egyes számú választókerületének elnöke rázott kezet elsőként Bohus Richárddal a péntek délelőtti fogadáson. A csabai Fidesz tagjai a vizes világbajnokságon nyújtott kiemelkedő teljesítményét köszönték meg az Amerikában tanuló, de békéscsabai színekben versenyző fiatalembernek.

– Szép volt, büszkék vagyunk Bohus Richárdra, ahogy büszkék vagyunk az atlétikában jeleskedő Márton Anitára vagy Baji Balázsra is. A város azzal segíti ezeket az eredményeket, hogy a nem kötelező feladatok közé tartozó sportot - akárcsak a kultúrát - erejéhez mérten, sőt afelett támogatja – hangsúlyozta Hanó Miklós.

 

 

Az utóbbi másfél év Bohus Richárd élete csak az úszásról szólt. A következő időszakban – amíg Amerikában be nem fejezi a tanulmányait – a 24 éves sportoló átgondolja, hogy mit szeretne még elérni az úszásban, és hol szeretné folytatni a pályafutását.

– Az úszást kicsit a polcra fogom rakni, most kell egy kis pihenő, mert az elmúlt másfél év erősnek bizonyult. Nem sok pihenőm volt, maximum a hétvégék, szóval most ez következik, aztán mindent újra kell gondolni. Decemberben, amikor majd visszajövök Magyarországra, meg kell nézni, hol fogok edzeni, Pesten vagy itt Csabán, és kivel fogok edzeni – mondta Bohus Richárd.

Hanó Miklós hozzátette: a városvezetés a plusz forrást biztosított annak érdekében, hogy a sportolók minél jobban fel tudjanak készülni a megmérettetésre.

Bohus Richárd és a Békéscsabai Előre Úszó Klub elnöke, Kutyej Pál megköszönték az eddigi, valamint a jövőbeni támogatásokat.

További programok »

FEL