A Békéscsaba következő Magyar Kupa mérkőzését az M4 Sport közvetíti

2020. október 14. 17:11 | Hidvégi Dávid

A Magyar Labdarúgó Szövetség az M4 Sport élő adásában, a hétszeres kupagyőztes Szekeres Tamás és a háromszoros győztes Tököli Attila – aki jelenleg éppen a Békéscsaba asszisztens edzője – közreműködésével elkészítette a Magyar Kupa 7. fordulójának sorsolását, amelyen az Előre a Diósgyőri VTK-t kapta ellenfelének.

A MOL Magyar Kupa 2020/21-es kiírásának 7. fordulójában az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre az NB I-es Diósgyőri VTK csapatát fogadja a Kórház utcai stadionban. A mérkőzés október 29-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik, amelyet az M4 Sport élőben közvetít. A Békéscsaba a tavalyi kiírásban az első élvonalbeli ellenfelét a Ferencvárosi TC-t legyőzte, így megélte a "kupa tavaszt." A lilák ezúttal egy körrel hamarabb kaptak NB I-es ellenfelet.

Az Előre a Magyar Kupában korábban még soha nem játszott a Diósgyőr ellen, de a bajnokságokból jól ismerik egymást, hiszen az NB I-ben 29, míg az NB II-ben 8 alkalommal találkoztak egymással. Mindent összevetve 13 DVTK siker, 12 Békéscsaba győzelem és 12 döntetlen született a felek mérkőzésein. A kupában a borsodiak kétszer találkoztak eddig Békés megyei csapattal. 2012. szeptember 26-án a DVTK a második fordulóban 7-0-ra győzte le idegenben az akkor még NB II-es Orosházát, míg 1997. augusztus 27-én a legjobb 32-be jutásért rendezett csoport meccsen 5-1-re a Mezőberényt, szintén vendégként.

A kiírás szerint mindig az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Ha a rendes játékidőben nem jutnak dűlőre a csapatok, akkor kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban sincs döntés, akkor tizenegyes párharcban jut el a tovább jutás sorsa.

További programok »

FEL