A Békéscsaba és a Füzesgyarmat is megkapta az NB II-es licencet

2020. május 23. 17:08 | Hidvégi Dávid

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2020. május 22-ei határozata alapján a Békéscsaba 1912 Előre és a Füzesgyarmati SK megkapta a 2020/2021-as szezonra érvényes másodosztályú licencet. A csabaiak biztosan elindulnak a másodosztályban, míg a gyarmatiak már csak a szerencsében bízhatnak, mivel a pályán nem sikerült kivívniuk az NB II-es indulást.

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2020. május 22-i ülésén elbírálta a 2020/21. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es) és nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmeket – számolt be az Előre honlapja. A bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően hozta meg döntéseit. Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani, melyről a Fellebbviteli Licencadó Bizottság hoz döntést.

Precíz és kitartó munkára volt szükség ahhoz, hogy a beadott kérelem formai és tartalmi szempontból is megfeleljen az elvárásoknak. A Békéscsaba 1912 Előre Futball ZRt. ezúton is köszöni minden érdekelt fél fáradozását, külön megköszöni az áldozatis munkát Belanka Csaba gazdasági vezetőnek és Leel-Őssy Erzsébetnek.

A Füzesgyarmati SK is megkapta az NB II-es lincencet, bár az ő esetükben még kérdéses, hogy elindulhatnak-e a magasabb osztályban. Amikor a koronavírus miatt félbeszakadt az NB III, a Gyarmat a második helyen állt pontazonossággal a DEAC-cal a Keleti csoportban. Végül a bajnokság befejezéséről határozott az MLSZ, a feljutókat és a kiesőket a zárótáblázat alapján bírálják el. A klub honlapja arról ír, hogy eredményes háttérmunkát végeztek, hiszen a bizottság megadta nekik a másodosztályú licencet. Kiemelik a részvételben még nem lehetnek biztosak, a sorsuk immár azon múlik, hogy hány csapattal rajtol el a következő szezon. Erre vonatkozólag több változat is napvilágot látott már, de konkrét döntés csak a hiánypótlás június eleji lezárása után születhet, azt követően válhat véglegessé a mezőny – írták.

A füzesgyarmatiak előző szezonjáról és jövőbeli terveikről ITT írtunk részletesebben.

További programok »

Sport

FEL