A bajai Európa Kupáról hoztak el helyezéseket a békési harcosok

2022. június 22. 08:25 | behir.hu

Június 17-én és 18-án, Baján rendezték meg a Nyílt WFC Európa Kupát K1, Low-kick, Kick-Light és Box szabályrendszerben. Több száz versenyző érkezett Európa minden részéből, hogy küzdjön a bajnoki címekért. Békés megyéből az Eleki Fuji Fight Team 3 harcossal indult az övekért K1 szabályrendszerben, amelyben engedélyezettek a fejre irányuló térdrúgások is.

A Békés Megyei Harművész Szövetség tájékoztatása szerint Simonka Rajmund 63.5 kg-ban a felnőttek között az elődöntöbe jutásért bunyózott, folyamatosan irányítva a mérkőzést, de egy bordára rúgás után nem tudta folytatni a mérkőzést, így az 5. helyen végzett. Kakuszi Roland junior 81 kg-ban debütált a ringesek között K1 szabályrendszerben, melyben a döntőbe jutásért a verseny egyik legfelkészültebb sportolójával, egy ukrán válogatott "harcossal" küzdött. A békési sportolónak egy forduló rugás védése során eltőrt és megrepedt mindkét keze, ellenfele döntő fölénybe került, így edzői kérésre a bíró beszüntette a küzdelmet. Kakuszi első ringes bajnokságán a 3. helyen végzett.

Bátyja, Kakuszi Zoltán felnőtt  +91kg-ban, nehézsúlyban indult. Első ellenfele visszalépet ellene, a döntőbe jutásért pedig 47 másodperc alatt kiütötte ellenfelét, így jöhetett a döntő, melyben végig vezetett jó egy fejjel magasabb ellenfelével szemben. Ám miközben Kakuszi a lábfejvédőjét igazította – a bíró "rászámolt", ezért a menetet ellenfelének adták, így a meccset ugyan megosztott pontozással, de ellenfele nyerte. A békési sportoló ezzel a bírói döntéssel a 2. helyen végzett

– Gratulálok a csapatnak és  Simonka István edző/csapatvezetőnek a kemény bunyókhoz, tisztes helytálláshoz. Köszönet az Eleki Polgármesteri Hivatalnak és Szelezsán György polgármesternek, hogy folyamatos támogatásával lehetővé teszi edzéseinket, versenyzésünket és felkészülésünket az elkövetkező küzdelmekre – értékelt a versenyt követően Nagy László mester.

További programok »

FEL