8,6 milliárd forint a tét - Útfelújításokról tárgyalt a vármegye önkormányzata

2023. május 26. 07:22 | behir.hu

Az elkövetkező években négy- és ötszámjegyű, állami tulajdonban lévő közutak újulhatnak meg a TOP Plusz (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) támogatásaival.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által megküldött tervezett nyomvonalakat a vármegye önkormányzatának közgyűlése megtárgyalta és támogatólag tudomásul vette a békéscsabai Vármegyeházán tartott keddi ülésén. Zalai Mihály Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke elmondta, mindezek mellett az önkormányzat 2022. évi zárszámadásáról szóló rendeletet is elfogadták a képviselők: az önkormányzat és a hivatal működése eredményes volt, a hivatal területfejlesztési feladatkörében hatékonyan tudta segíteni a települések fejlesztéseit. A grémium a Békés Megyei Aktivitás Nonprofit Kft. 2022. évi beszámolóját is elfogadta, valamint  újra bizalmat szavazott az eddigi ügyvezetőnek.

Az útfelújításokat részletezve az elnök elárulta, összesen több mint 8,6 milliárd forintot fordíthatnak a térségben található mellékutak korszerűsítésére. Elmondása alapján a listára azok a legkritikusabb szakaszok kerültek fel, amelyek egyben a lakosok számára is fontosak otthonaik, munkahelyeik elérésekor. Összesen 12 szakasz újulhat meg 24 és fél kilométer hosszan, melyek munkálatai a tervek szerint jövő évben kezdődhetnek el.

Forrás: Békés Vármegye Önkormányzata

További programok »

FEL