56 ezer ember ünnepelte Bohus Ricsit

Az egyetemi stadionban köszöntötték a csabai olimpikont

Kijár az ünneplésből mostanában Bohus Ricsinek, a Békéscsabai Előre Úszó Klub két olimpiát is megjárt úszójának, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmesének. Ezúttal nem szülőhazájában, Békéscsabán hozsannázták, hanem az Egyesült Államokban.

Mint ismert, Bohus Richárd az Egyesület Államok-beli Arizona Egyetem hallgatója, miként honfitársa, a hosszútávúszó Olasz Anna, valamint a szerb válogatott Katarina Simonovic is. S az úszáson kívül mi a közös még bennük? Nos, mindegyik sportolónak a világhírű Bob Bowman az edzője, aki nem mellesleg Michael Phelps mestere is.

Történt a hétvégén, hogy az egyetem amerikaifutball-csapata hazai környezetben lépett pályára, miként mindig, ezúttal is teltház előtt, vagyis 56 ezer ember szorongott a lelátókon. Ezt az alkalmat kihasználva meghívták az egyetem legkiválóbb „légiós” úszóit, a fent nevezett Bohus, Olasz Simonovic triót, akiket a pályán köszöntöttek, illetve mutatták be a futballcsapat szurkolóinak. Zúgott a taps a triónak és mesterüknek. Amerikában szívesen ünneplik azokat, akik valamiben többet tudnak társaiknál, így nem véletlen, hogy mosolyogva léptek a gyepre a magyar és szerb sportolók, akik nemcsak nekünk, európaiaknak fontosak, hanem – mint látható – az Újvilágnak is.

Forrás: Békéscsabai Előre Úszó Klub

Megosztás:

Címke: , ,