46 éve nem látott bajnoki mérkőzésre készülnek Sarkadon

2020. szeptember 12. 10:35 | Hidvégi Dávid

Nagyon várt mérkőzés van készülőben Békés megyében, hiszen közel fél évszázada nem volt "igazi" Sarkad-Gyula labdarúgó meccs. A két csapat közt ugyan egymás elleni felkészülési összecsapások az elmúlt időszakban is voltak, de tétmeccsen nagyon régen találkoztak.

Az utóbbi időszakban megfigyelhető, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a Sarkadi Kinizsi LE hazai mérkőzéseire, a lelátón nagyon sok fiatal szurkoló ül, mint ahogyan a csapat kerete is tele van fiatallal, még ha nem is mindenki helyi labdarúgó. A város újra futball lázban ég, ráadásul a megyei bajnokságok átszervezése miatt több nagyobb játékerejű csapat látogat el a Cukorgyár utcai létesítménybe. A zöld-fehér gárda szombaton is sok drukkerre számít, hiszen egy régóta nem látott rangadóra készülnek a focisták. 

A kvalifikációs bajnokságban a Kinizsi a "C" jelű csoportba került, ahol rajta kívül a Csabacsűdi GYLSE, a Dévaványai SE, a Gyulai Termál FC, a Kétegyházi SE, a Mezőberényi LE, a Szeghalmi FC és a Vésztői SE szerepel. Bali István vezetőedző együttese eddig egyszer győzött (Kétegyháza ellen 0-3), egyszer játszott döntetlen (Dévaványa 5-5) és kétszer kapott ki (Szeghalom 2-3, Mezőberény 4-1). A gyulaiak eddig három meccsen vannak túl, a Mezőberényt és a Kétegyházát legyőzték, míg a Szeghalomtól ők is kikaptak. A Sarkad a bajnokságban 4 ponttal az ötödik, míg a Berényi Tibor által irányított Termál 6 egységgel a negyedik. Gyulai részről ebben a szezonban a három bajnoki góljával Bozsó Milán volt a legveszélyesebb, a másik oldalon ugyanennyit számlálhat a sarkadiak rangidős, 39 esztendős középpályása Erdei István.

 

 

Mindkét csapat túl van két kupamérkőzésen. A Gyulai Termál FC a Magyar Kupa megyei előselejtezőjéből jutott tovább, legyőzve a Dévaványát és a Mezőhegyesi SE-t, a "főtáblán" pedig összesorsolták a Felsőzsolca csapatával, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei I. osztályban szerepel. A Sarkad a Békés Megyei Kupában indult, ahol először fölényesen, 0-13-ra idegenben legyőzte a szomszéd Kötegyánt, majd hazai pályán a második fordulóban kiesett a Szeghalom ellen a tizenegyes párbajok után.

 

46 éve nem volt Sarkadi Kinizsi LE - Gyulai Termál FC tétmérkőzés

Legutóbb tétmérkőzésen az 1973/74-es szezonban találkozott a két csapat, még az NB III Délkeleti-csoportjában. Akkor a Gyula a második helyen végzett a pontvadászatban, míg a Sarkad a 12.-en. A Magyar Labdarúgó Szövetség a szezon végén átszervezte bajnokságokat: 226-ról 116-ra csökkentette az NB-s csapatok számát. Megszüntették az NB I/B-t, egycsoportos NB II-t és négy csoportos NB III-at írtak ki. Az NB I létszáma változatlanul 16 maradt, míg a többi osztályba 20-20 csapatot soroltak. A Sarkad emiatt a Békés megyei elsőosztályban indulhatott, míg a Gyula NB III-as maradt és egészen a 2016/17-es szezonig a magyar másod- vagy harmadvonalban játszott.

A Sarkadi Kinizsi LE-Gyulai Termál FC mérkőzés szombaton 16:30-tól kezdődik a sarkadi sporttelepen a kvalifikációs bajnokság ötödik fordulójában.

 

További programok »

FEL