Tálas Zsuzsi Lengyelországban folytatja

2017. május 22. 12:11 | behir.hu

Hivatalossá vált, hogy két sikeres idényt követően Lengyelországba távozik a BRSE válogatott feladója, Tálas Zsuzsanna. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület minden munkatársa és szurkolója sok sikert kíván a kihíváshoz.

A BRSE egyik alapvető küldetése teljesült azzal, hogy Zsuzsi egy nívós külföldi bajnokságba tudott szerződni Békéscsabáról. A klub kimondott célja a hazai és nemzetközi sikerek kivívása mellett az, hogy fiatal, tehetséges sportolókat indítsanak el azon az úton, hogy nemzetközi szinten is karriert fussanak be, mely a magyar röplabdázás alapvető érdeke is.

Zsuzsi 2 éve azzal a - nem titkolt - szándékkal érkezett Békéscsabára, hogy a klub által nyújtott lehetőségekkel élve még jobb játékossá váljon, letegye a névjegyét Európában.

Baran Ádám klub elnök elmondta:

" Büszkék vagyunk, hogy az Egyesületnél teremtett körülmények, a minőségi csapat és szakmai munka, valamint a példamutató hozzáállás megteremtette a lehetőségét ezen szerződésnek.

Természetesen a továbbiakban is figyelemmel kísérjük a remek irányító pályafutását, és nem tartjuk kizártnak, hogy látjuk még BRSE mezben nemzeti csapatunk feladóját. A csapat játékát alapvetően meghatározó posztot illetően heteken belül eldől azon stratégiai kérdés, hogy a magyar röplabdázás legnagyobb feladó tehetsége, Petrenkó Brigitta veszi-e át a stafétabotot, de zajlanak a tárgyalások egy nemzetközi klasszis Békéscsabára érkezéséről is."

Meg nem erősített információk szerint ugyanennél a lengyel csapatnál folytatja pályafutását Sarah Clement is, kinek posztján meghatározó magyar játékost képzel el a klub. Amint hivatalos információ áll rendelkezésünkre bármelyik játékostranszfer vonatkozásában, akkor első kézből számolunk be szurkolóinknak.

További programok »

FEL