31 bajnoki címet szállítottak 2020-ban a békéscsabai atléták

2021. január 1. 16:42 | Hidvégi Dávid

A koronavírus-járvány a békéscsabai atlétikát is érintette, hiszen nagyon sok verseny maradt el 2020-ban. A helyi klub összességében sikeres évet zárt, a sportolóik 31 magyar bajnoki címet nyertek meg, illetve szeptemberben megtarthatták a nagy presztízsű 41. gyalogló és futó gálát.

Szeptemberben még javában aktív volt a sportélet Békéscsabán, hiszen a 41. Gyalogló és Futó gálán az amatőrök is részt vehettek. A legutóbbi szigorú járványügyi intézkedések bevezetése óta azonban már csak zárt kapuk mögött lehet versenyeket rendezni, amely az atlétikát is befolyásolta. Kovács Barbara gyaloglónak a szeptemberi az egyik kulcsversenye volt, hiszen az olimpiai számában indult el.

– Ötezer méteren egyéni csúcsot tudtam elérni, illetve három országos bajnoki címet tudtam szerezni. Végre húsz kilométeren is kezdek már visszatérni és 1:34:20-as idővel tudtam megnyerni a békéscsabai versenyt, aminek nagyon örültem – mondta Kovács Barbara.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője elmondta: bár a versenyzőik jól kezdték az évet, a márciusi történések mindent felülírtak, hiszen a koronavírus miatt nem lehetett csoportos edzéseket és versenyeket tartani, és az olimpiát is elhalasztották. Tóth Sándor kiemelte: ennek ellenére a sportolóik már júniusban jól teljesítettek a megyeszékhelyen megrendezett országos atlétikai versenyen.

Nadj Levente és Steigerwald Ernő 300 méteren kitűnően szerepelt. Levente megdöntötte a junior és ifjúsági csúcsot is. Az eredményével mind a két sportolónk ott lehetett volna a korosztályos Európa-bajnokságon – fogalmazott.

Nadj Leventét decemberben a Magyar Atlétikai Szövetség megválasztotta az az Év Ifjúsági Atlétájának. A békéscsabai versenyzők összesen 31 bajnoki címet nyertek 2020-ban. Az év utolsó megmérettetése a 33. Szilveszteri Futógála lett volna, de az a koronavírus miatt elmaradt.

További programok »

FEL