300 nyugdíjas érkezett a békéscsabai sportnapra

2021. augusztus 6. 16:04 | Vári Bianka

Sport, kultúra- és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatott az a több mint 300 résztvevő, aki ellátogatott a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének Családi Egészség- és Sportnapjára.

Több mint 10 éve szervez sportnapot a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége. A szervező elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Békés Megyei Önkormányzat, valamint Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is támogatta az eseményt. Szrenka Pálné szerint nagyon népszerű a nyugdíjasok körében a rendezvény, hiszen kulturális, sport- és gasztronómiai élmények is színesítik a programot.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

Szegedi Balázs, Herczeg Tamás és Szrenka Pálné

 

– Vannak kulturális fellépőink is, valamint főzőversenyünk is, de sportszámokban is versenyeznek a csapataink. Labdajátékok, teke, billiárd, tollaslabda, kvízjátékok is elérhetők, illetve rajzversenyek is lehet jelentkezni, tehát nagyon sokféle programmal készültünk – mondta a megyei elnök.

Reggel a főzőverseny résztvevői érkeztek legkorábban, hiszen időben bográcsba kellett tenni a húst, hogy ízletes pörköltet tálalhassanak ebédre. Az egyik csapat vezetője elmondta: 62 adag sertéspörköltet készít.

– Többször főztem már kevesebbet is, többet is bográcsban, de csak amatőr szinten foglalkozok vele. Jelenleg sertéspörkölt készül 25kg vegyes sertéshúsból – magyarázta Faludi János.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

 

A térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy az embernek nemcsak a húszas-harmincas, de a nyugdíjas éveiben is szüksége van közösségi élményekre.

– Hogyha az idős emberek részben közösségben vannak, részben sportolnak, részben kultúrával foglalkoznak, akkor jobb az életminőségük, és egész egyszerűen jobbak az életesélyeik is. Magyarul roppant fontos az, hogy az idős emberek, a nyugdíjasok együtt lehessenek, együtt tölthessék jól és kellemesen az időt – fogalmazott Herczeg Tamás.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

 

A Megyei Önkormányzat részéről Szegedi Balázs alelnök mondott köszöntő gondolatokat.

– A pandémia ideje alatt nagyon sok közösségünk nem tudott személyesen találkozni, ami egy nagyon fontos dolog. Én azt tanultam a szüleimtől és a nagyszüleimtől, hogy a közösségi együttlét az egyik legfontosabb értékünk, és ezt a megyei önkormányzat mindenképpen szeretné támogatni - emelte ki Szegei Balázs.

Korábban nem volt rá lehetőség, idén azonban a támogatásoknak köszönhetően sztárvendég gondoskodott a jó hangulatról: Kaczor Ferenc adta a talpalávalót a nyugdíjas közösségeknek.

További programok »

FEL