Egészség-és sportnapot rendeztek a nyugdíjasoknak Békéscsabán

2022. augusztus 5. 16:05 | Papp Ádám Sándor

18. alkalommal hívta életre a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a Családi Egészség- és Sportnapot pénteken a CsabaParkban.

A délelőtt 10 órakor kezdődő eseményen Petneházi Géza zenész gondoskodott a jó hangulatról, a jelenlévők közül többen táncra perdültek és úgy ropták, mint fiatal korukban. A program megnyitóján a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy immár 18. alkalommal rendezik meg az egészség- és sportnapot, amely rendkívül népszerű a nyugdíjasok körében.

– Az elmúlt években a rendezvényünkkel voltunk a Tréning Centerben, Dánfokon, ezúttal pedig a CsabaParkban tartjuk a programot. Az eseménynek nagy hagyománya van, minden évben várják és szeretik is a nyugdíjasaink. Idős korban a mozgás, az egészségmegőrzés nagyon fontos, véleményem szerint úgy lehet aktív, szép kort megélni, ha fizikailag és mentálisan is teszünk érte – fogalmazott Szrenka Pálné

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke örömét fejezte ki, hogy ezúttal is több százan látogattak ki a közösségépítő, egészségmegőrző és a szórakozást is szolgáló eseményre.

– Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy az időseink közösségbe járjanak, hiszen ha nem ezt teszik, akkor sokkal többet látogatják az orvost. Ma már tudományosan bizonyított tény az, hogy aki közösségbe jár, annak várhatóan sokkal hosszabb az élettartama, illetve a társasági élet az egészség megőrzésére is pozitív hatással van. Emiatt kifejezetten nagy öröm, hogy ma ennyien jelentek meg a megye nyugdíjas klubjainak tagjai közül – mondta Szegedi Balázs.

A szervezők az esemény részeként egészségügyi méréseket is biztosítottak a jelenlévőknek. A programon közös tornán vehettek részt a szépkorúak, de dartsozhattak vagy éppen lengőtekézhettek is a CsabaParkban. Ezúttal sem maradhatott el a főzőverseny, amelyen hat csapat mintegy háromszázötven főnek készített pörköltet.

 

Galéria

További programok »

FEL