300 kórista énekelt együtt a szarvasi Ótemplomban

 

Szarvason rendezték meg azt a nagyszabású kórustalálkozót, amelyet a Magyarországi Evangélikus Egyház hirdetett meg a reformáció 500. évfordulójának apropóján.

Gáncs Péter a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke elmondta: az egyház lehetőségnek veszi az évfordulót, hogy közösségei megújuljanak, beleértve Európát, hazánkat és az egyházat is.

A találkozón mintegy 300 kórista énekelt együtt a szarvasi ótemplomban, egyedi élményt nyújtva a megjelentek számára. Az esemény azért is különleges, mert az elmúlt 30 esztendőben csak egyszer volt példa hasonló találkozóra.

dr. Bence Gábor a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség ének és zenekarának karnagya elárulta: olyan hangulatot tapasztalt amelyért mindenképp megérte eljönni, egy olyan nagy közösségben dicsőíthetik Istent, amelyre ritkán jut alkalom.

A közös éneklést a kórusok saját műsora követte. A Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar is részt vett a találkozón akiktől többek közt Berkesi Sándor: Húsvéti ének, Wolfgang Carl Briegel: Gloria és Ola, illetve Gjeilo: The Ground című szerzeménye is elhangzott.

Kutyejné Ablonczy Katalin a kórus karnagya az eltérő generációk közti összhang fontosságát emelte ki. Elmondása szerint ritka az olyan kórus, ahol fiatalok és idősebbek együtt énekelnek, mégis a találkozón láthattunk erre is példát.

A jó hangulatú összejövetelen a házigazda gyülekezet forró teával, kávéval és finom babgulyással vendégelte meg a kórustagokat és a vendégeket.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,