Idén otthonról, jövőre Gyulán - elhalasztották a Szélrózsa találkozót

2020. április 29. 09:26 | behir

A szervezők egy év csúsztatással, 2021-ben rendezik meg az evangélikus ifjúsági fesztivált. Az érdeklődők idén nyáron online formában találkozhatnak egymással, áhítatokon, beszélgetéseken és koncerteken vehetnek majd részt.

A szervezők a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Elnökségével és a Püspöki Tanáccsal egyetértésben döntöttek arról, hogy a járványhelyzet jelenlegi körülményei között a legbiztonságosabb az, ha 2020 nyarán a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót nem tartják meg. Az egyházvezetés és a szervezők számára is rendkívül nehéz döntés volt, hogy a személyes találkozásról most le kell mondani, de tudják, hogy egymásért és közösségeinkért ezzel tehetünk a legtöbbet - írják közleményükben.

A gyulai Szélrózsa egy évvel később, 2021. július 7-én kezdődik és 11-ig tart majd! A találkozó mottója továbbra is végigkíséri az érdeklődőket a következő Szélrózsáig, folyamatosan emlékeztetve arra, hogy nem a félelem lelkét kaptuk, „hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét!” (2 Tim 1,7)

A szervezők ugyanakkor idén is készülnek programokkal, már most azon dolgoznak, hogy idén nyáron, július 15. és 19. között virtuálisan találkozzanak a résztvevőkkel: áhítatokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel, sok énekléssel és vidámsággal várnak mindenkit. Az érdeklődők a legnépszerúbb közösségi oldalon és a Szélrózsa honlapján követhetik a legfontosabb információkat.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, hordozzuk egymást imádságban és erősítsük a másikat bátorító szavakkal, tettekkel - zárul a közlemény.

 

További programok »

FEL