25 éves a Lencsési Közösségi Ház kertbarát köre

2021. november 25. 08:13 | Csiffáry Zsuzsanna

30 éves a Lencsési Közösségi Ház, ahol az elmúlt három évtizedre visszatekintve november 15. és 30. között több, mint húsz különböző esemény zajlik. Szerda délután az intézmény kertbarát körének születésnapját ünnepelték.

Takács Péter a Lencsési Közösségi Ház intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket szerdán délután. Az eseményen elmondta, hogy a kertbarát kör fennállásának 25. évfordulója a Lencsési Közösségi Ház jubileumi programsorozatához kapcsolódik. Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a kertbarát kör munkájának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Huszár Endre, a Mohácsi Mátyás Kertbarát Kör tagja elmondta, hogy minden évben szerveznek kiállítást a saját kertjükben művelt zöldségekből és gyümölcsökből, illetve a kör tagjai által előállított befőttekből. 

– Előző évben az országos kertvetélkedőn három tagunk nyert el helyezést, ami azt bizonyítja, hogy a profi és az amatőr kertészek profi szinten művelik a kertjüket – emelte ki Huszár Endre. 

A mezőgazdász végzettségű Erdei Lajos, a Lencsési Közösségi Ház Mohácsy Mátyás Kertbarát Körének elnöke úgy fogamazott, hogy az eseményre saját kertjéből vitt zöldségeket és gyümölcsöket. Úgy gondolja, hogy ősszel is rengeteg a munka a kertben.

– A közösségünk nemcsak kert-, hanem egy baráti kör is, ahol egymással találkozhatunk és szakmai dolgokat is megtárgyalhatunk – mondta el Erdei Lajos. 

Galéria

További programok »

FEL