Most 260 főnek segített az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány Békéscsabán

2019. szeptember 15. 13:31 | Papp Ádám Sándor

Hetekig tartó gyűjtés eredményeként vasárnap negyedik alkalommal tartott ételosztást az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, a Krisna-tudatú hívők humanitárius szervezete Békéscsabán, a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában.

Ételcsomagokat állítottak össze, amelyekbe alapvető élelmiszerek kerültek, például liszt, cukor, ételolaj, paradicsomszósz, sárgaborsó, alma. A gyerekeknek csokoládéval, csillámtetoválással, henna festéssel is kedveskedtek, és a tanévkezdésre való tekintettel füzeteket osztottak nekik a szervezők.

 

Ezeket az élelmiszereket tartalmazta a csomag. Fotó: Papp Ádám

Ezeket az élelmiszereket tartalmazta a csomag. Fotó: Papp Ádám

 

A csomagok valódi segítséget jelentenek a családok számára.

– Egyedül nevelem a gyermekeimet, albérletben lakunk, és nekünk ez a segítség rettenetesen jól jön. Hiába dolgozom, az albérleti költségek miatt sokszor gondunk akad. Voltunk tavaly is ezen a rendezvényen és nagyon hálásak vagyunk, hogy segítenek nekünk – árulta el Eke Marianna.

Kollár Zsuzsanna, a vidéki program vezetője elmondta, hogy az Ételt az Életért Alapítvány 1999 óta működik, és hátrányos helyzetű, rászoruló személyek, családok ingyenes ételosztás útján történő megsegítésével foglalkozik országszerte. Céljuk, hogy a szegénységben élő, mindennapi étkezésükről önerőből gondoskodni nem tudó embereknek megfelelő minőségű és mennyiségű élelmet biztosítsanak.

– Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők karitatív tevékenysége az egész világon jelen van már hosszú évtizedek óta. Budapesten naponta 1500-2000 adag melegételt osztunk ki, de a fővárosban vannak kiemelt csomagosztásaink is. Októberben például 900 ember számára biztosítunk egy alapélelmiszereket tartalmazó csomagot. Békéscsabán negyedik alkalommal segítettünk a rászorulóknak. Idén januártól a "Mint egy falat kenyér" programba is csatlakoztattuk a békési megyeszékhelyt. Ezt a programot a vidéki városokban lévő hátrányos helyzetű családok számára hozta lértre az Ételt az Életért Alapítvány – fogalmazott Kollár Zuzsanna.

Hozzátette: az élelmiszercsomagokat vállalkozók felajánlásaiból, illetve azokból az adományokból állítják össze, amelyeket a város több pontján gyűjtöttek össze. Kollár Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra, hogy az Ételt az Életért Alapítvány weboldalán lehet hasonló felajánlásokat tenni, amennyiben a rászoruló családokon szeretne segíteni valaki. Az adó egy százalékával is lehet támogatni az alapítványt a 18095575-1-41-as adószámon.

A szervezők a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában vasánap délelőtt friss pékáruval fogadták a nagyterembe érkező közel 260 főt, majd az ételcsomagok átadása után, minden gyermek egy-egy plüssállatkával a kezében, nagy mosollyal az arcán távozott.

 

Kollár Zsuzsanna az Ételt az Életért Alapítvány vidéki programszervezője a színpadon, mögötte pedig a gyereknek felajánlott plüssállatok. Fotó: Papp Ádám

Kollár Zsuzsanna az Ételt az Életért Alapítvány vidéki programszervezője a színpadon, mögötte pedig a gyereknek felajánlott plüssállatok. Fotó: Papp Ádám

 

További programok »

FEL