Kétszáz Békés megyeinek segített az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

2020. február 15. 15:24 | Papp Ádám Sándor

Szombaton a "Mint egy falat kenyér" országos program részeként tartott ételosztást az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, a Krisna-tudatú hívők humanitárius szervezete Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Az esemény szervezői és az önkéntesek tartós élelmiszercsomagokat állítottak össze, amelyekbe a mindennapok során használt élelmiszerek: köztük lecsó, olaj, cukor, liszt, rizs és alma került. A gyermekeknek sós pukival és egy tábla csokoládéval kedveskedtek, emellett az önkéntesek szórakoztató, interaktív programmal is készültek. A családok számára a csomagok valódi segítséget jelentenek.

– Négy gyermeket nevelek egyedül, így óriási segítség számunkra az ételcsomag, hálás köszönet érte – fogalmazott az egyik szülő.

 

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

 

Az Ételt az Életért Alapítvány 1999 óta működik és hátrányos helyzetű, rászoruló személyek, családok segítésével foglalkozik országszerte – főként ételosztások révén. Céljuk, hogy a szegénységben élő, mindennapi étkezésükről önerőből gondoskodni nem tudó embereknek megfelelő minőségű és mennyiségű élelmet biztosítsanak.

– Két éve vagyunk jelen Békés megyében, ez az ötödik alkalom, hogy ételt osztunk a rászoruló családoknak. A mostani akciónkra ötven családot, vagyis mintegy kétszáz embert hívtunk meg. A helyi Gyógypedagógiai intézet, illetve a családsegítő intézet irányított ide általuk kiválasztott személyeket. Az ételcsomagok tartalmát helyi vállalkozók és az Ételt az Életért Alapítvány központja állította össze. Úgy gondolom, hogyha valakinek van arra lehetősége, hogy segítsen másnak, akkor érdemes azt tennie, hiszen ilyenkor szeretetet érez az ember, mert adott, másrészt pedig azért, mert látja az örömöt annak a szemében, aki kapott – árulta el a behir.hu kérdésére Tari Toldi Miklós, az Ételt az Életért Alapítvány egyik segítője.

Hozzátette: az alapítvány 2019 januárjában csatlakoztatta Békéscsabát a „Mint egy falat kenyér” programhoz, így rendszeresen, várhatóan negyed évente szerveznek majd hasonló akciókat a békési megyeszékhelyen.

 

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu
FEL