250 adag gulyásleves – főtt ételt osztottak a rászorulóknak

2017. december 23. 10:14 | Papp Ádám Sándor

Közel száz rászoruló család számára szervezett ételosztást a békéscsabai önkormányzat.

Az ünnepi kezdeményezést - amelyet ezúttal a Czuczor utcában szerveztek meg – még évekkel ezelőtt indította el a városvezetés, amellyel családokon és nélkülözőkön igyekeznek segíteni. A helyszínen többen is azt mondták: nagy segítséget jelent a felajánlás, hiszen az ünnepi készülődés sok kiadással járt.

Békéscsaba polgármestere hangsúlyozta: az adventi időszakban fontosnak tartja a segítségnyújtást azoknak, akik az átlagnál szerényebb körülmények között élnek.

 

– Az adventi időszak a segítségnyújtás időszaka is. A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan az idén is, a karácsony előtti időszakban saját adózott jövedelmünkből Vantara Gyula országgyűlési képviselővel együtt készíttettünk 250 adag gulyáslevest, és a hozzánk képest  szerényebb körülmények között élő családoknak ajánlottuk fel ezt az adományt – mondta el Szarvas Péter.

 

Videós összefoglalónkat itt találja:

 

 

 

A térség országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartja a kezdeményezést, hiszen sokan vannak, akik rászorulnak a segítségre.

 

– Úgy gondoljuk, hogy ezzel az egytál étellel egyrészt segítjük a napi gondjaikat, illetve azt a tudatot erősítjük bennük, hogy nem felejtkeznek meg róluk sem az állami, sem az önkormányzati, sem pedig a magánszemélyek – fogalmazott Vantara Gyula, eki együttal megköszönte mindazok munkáját, akik segítettek az ételosztás szervezésében.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: szeretnének minél többször segíteni a rászorulóknak, ezért januárban is lesz egy hasonló melegétel osztás Békéscsabán.

FEL