A Gyulai Várfürdő 3,2 milliárd forintból újul meg

2019. október 9. 18:44 | Hidvégi Dávid

Fontos a piaci igények kielégítése, így olyan beruházásra készülnek, ami mind a négy évszakban megnöveli a város és a fürdő látogatottságát - fogalmazott Kun Miklós, a fürdő ügyvezetője.

 A Gyulai Várfürdő Fürdő- és Gyógyszolgáltató Kft. ügyvezetője elmondta: a célcsoportjuk kettős, az egyik az idősebb, gyógyulni vágyó generáció, míg a másik a családok. Kun Miklós hozzátette: a fürdő látogatottsága egy-egy komolyabb beruházást követően mindig jelentősen emelkedett.  A jelenlegi projekt 3,2 milliárd forintba kerül, amire várhatóan 2,8 milliárd forint támogatást kap a város.

- A gyerekparadicsom és a csúszdás medencék teljes átalakítását, rekonstrukcióját tervezzük. Erre elkészült terveink vannak. A vízfelületünk duplájára bővül a gyerekparadicsomban, mégpedig úgy, hogy ez a zöldfelületet nem érinti. A nullától hároméves, a háromtól hatéves és a hat-tizennégy éves korosztály számára is különböző élményfelületeket tervezünk - fogalmazott Kun Miklós.

A gyerekparadicsom mellett a gyógyászati vonalat is fejlesztik. A lovarda és a kupolás wellnes közötti szakaszt teljesen átalakítják és kiúszó, beúszó medencét építenek. Az ügyvezető hozzátette, ezek az élmény-installációk az elkövetkező 10-15 évben döntően befolyásolják majd a várfürdő arculatát.

Görgényi Ernő elmondta: a várfürdő Gyula hajtómotorja, a város stratégiai célja a minőségi növekedés, így nem a bevételek mennyisége az elsődleges szempont. Továbbá cél, hogy Gyula prémiumkategóriás központ, és Magyarország egyik legelegánsabb települése legyen. A polgármester hozzátette, hogy a várfürdő korábban sohasem kapott ekkora összegű támogatást. 

- Mindig van fejlesztési koncepciónk. Legutóbb a Magyar Turisztikai Ügynökségtől is kaptunk 15 millió forint támogatást, arra, hogy egy előmegvalósítási tanulmányt készítsünk a következő fejlesztési ütemre, amely alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség előterjesztésére Magyarország Kormánya két és fél milliárd forint támogatást ítélt meg - tette hozzá Görgényi Ernő.

A sajtótájékoztatón elhangzott: lesznek olyan munkálatok, amelyeket a holtszezonban kiviteleznek, de a nagyobb épületfelújítások a nyári szezont is érinteni fogják.

FEL