Aláírták a Gyulai Várfürdő új beruházásainak tervezői szerződését

2021. július 4. 13:52 | behir.hu

A fejlesztésre 2,9 milliárd forint támogatást kapott a Gyulai Várfürdő a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében.

– A támogatás nem uniós, hanem hazai forrásból származik. Az új fejlesztés előkészítése évek óta folyik. Továbbra is az az egyik fő stratégiai célunk, hogy erősítsük Gyula mint kiemelt turisztikai terület négy évszakos jellegét, vagyis a fejlesztéseink azt szolgálják, hogy ősszel, télen és tavasszal is vonzó látnivalókat, programokat kínáljunk a hozzánk látogató turisták számára – fogalmazott közösségi oldalán Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

A 3,2 milliárd Ft összértékű projekt 3 részelemből áll:

- Kültéri gyermek vízi paradicsom építése
- Lovarda és Kupolás Wellness közötti épületrész bontása és helyette új, fedett termálfürdő építése, kiúszó-beúszó rendszerű termálvizes medencék kialakítása
- A főépület átalakítása (a visszakapott reumatológiai épülettel együtt), a szolgáltatási színvonal emelése, kapacitásbővítés.

– Az aláírt szerződés az utóbbi két részprojekt tervezésre vonatkozik. A gyermekparadicsom tervezése már korábban elkezdődött, a kiviteli tervek várhatóan július 8-ig elkészülnek, ősszel – a közbeszerzési eljárás lefolytatása után – elkezdődhet a kivitelezés – írta a városvezető. Hozzátette, hogy a két részprojektet érintő tervpályázatra 4 építésziroda jelentkezett, a legkedvezőbb ajánlatot a szentendrei XYZ DesignLabor Bt. adta, ez a cég tervezte a Várfürdő családi élményfürdőjét, az AquaPalotát is.

A szerződés aláírásától számítva 10 hónap a tervezési idő, ami után elkezdődhet a közbeszerzési eljárás. A kivitelezés várhatóan 2023 őszén kezdődik.

 

Forrás: FB/Görgényi Ernő

További programok »

FEL