24 férőhellyel bővült a felújított Belvárosi Bölcsőde

2018. december 14. 16:05 | Szendi Rita

Ünnepélyes átadón mutatták be a felújított és kibővített bölcsődét Békéscsabán. A Belvárosi Bölcsődeként ismert intézmény a korszerűsítés során 24 férőhellyel bővült.

Az önkormányzat összesen 395 millió forintos támogatásban részesült, melynek köszönhetően két békéscsabai óvoda és bölcsőde újulhatott meg. Ebből a 3-as számú, vagyis a Belvárosi Bölcsőde 120 millió forintot nyert el. Az összegből az intézményben energetikai korszerűsítést hajtottak végre, emellett mintegy 120 négyzetméterrel bővítették az intézményt. Az új szárnyban sószobát, akadálymentesített mosdót, kiszolgáló helyeket alakítottak ki, valamint a játszóház szobáját is itt helyezték el. Emellett kicserélték a nyílászárókat, napelemet helyeztek el és hőszigetelték az új épületrészt.

Bogár Éva, az intézmény vezetője elmondta: nagy öröm, hogy évről évre egyre szebb és újabb az 1980-as években épült bölcsőde. Hozzátette: egyre nagyobb az igény a bölcsődei szolgáltatásokra, amely a bölcsődék telítettségét bizonyítja.

Bíró Csaba, a KIOS bizottság elnöke arról beszélt köszöntőjében, hogy erős hátteret szeretnének biztosítani a családalapítás előtt álló állampolgároknak. Véleménye szerint ennek egyik lépcsője, hogy egyre több olyan intézményt hoznak létre és bővítenek, amelyek segítik a szülők számára a gyermek születése utáni ismételt munkába állást. A bizottsági elnök hozzátette: ezek a fejlesztések is azt mutatják, hogy Békéscsaba élhető város.

Az új épületrészben lévő játszóházat már igénybe is vették a legkisebbek. A tervek szerint a kétszer 12 férőhelyes csoportszobákat jövő januárjától használhatják a gyerekek.

További programok »

Itthon

Szalai Ádám elbúcsúzott az olaszok elleni utolsó mérkőzésén

A magyar labdarúgó-válogatottól búcsúzó Szalai Ádám szerint nagy lehetőséget szalasztottak el hétfőn az Európa-bajnok olaszoktól elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával, ugyanakkor a Nemzetek Ligája A divíziójában csoportmásodik gárda csapatkapitánya hangsúlyozta, erőn felül teljesített az együttes a sorozatban.
10:22
FEL