2022-ben a civil szervezetek visszatértek a régi kerékvágásba

2022. május 18. 09:20 | Hidvégi Dávid

Kedden délelőtt a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ ismertette a 2022-ben megszervezett programjait, valamint jövőbeni terveit, amelyből kiderül, hogy a járvány sújtotta éveik után visszatérhetett a megszokott menetrendjéhez. A sajtóeseményen résztvevők meghallgathatták a Civil Szervezetek Szövetségének beszámolóját is a XXI. Civil Kulturális Börzéről.

Kedden délelőtt helyi civil szervezetek tagjai gyűltek össze a Frankó Tanya és Haluskaház épületében, ahol az értekezés mellett képzésen vettek részt. Az Egyensúly AE Egyesület felügyelőbizottságának elnöke kérdésünkre elmondta, hogy Botyánszki Mária fotós tartott számukra előadást, annak kapcsán hogyan kell jó felvételeket készíteni. Osgyán Béláné kiemelte: a civil szervezeteknek a pályázati támogatásaikat el kell számolniuk, amihez szükséges a fényképes dokumentáció is.

A Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetője beszámolójában hangsúlyozta: sikeresen zárták a XXI. Civil Kulturális Börzét, amit azzal a céllal tartanak meg évről évre, hogy lehetőséget biztosítsanak a megyei civil szervezetek bemutatkozására. Szatmári Júlia ismertette, hogy a rendezvényen 19 kiállító szervezet vett részt, míg további 15 egyesület fellépéssel színesítette az esemény színvonalát összesen 24 műsorral. A programot 2019-ben és 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem tarthatták meg.

– A megvalósításban nagyon komoly együttműködés volt a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársaival, valamint az önkéntesek is segítették a programot. Szeretném kiemelni, hogy a szövetséggel együttműködő vállalkozások, intézmények kivették a részüket a sikeres rendezvény megszervezéséből – fogalmazott.

A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa, az Egyensúly AE Egyesület elnöke, Schriffertné Lócskai Henriett elmondta, hogy két év után 2022 az első évük, amikor szinten megtervezett nagyobb rendezvényüket is megtarthatták, megtarthatják. Mint mondta maga az egyesület és a civil központ is új helyeken mutatkozhatott be,  budapesti edukáción és az első civil konferencián is részt vett. Kiemelte, hogy megszervezték a 6. Civil Véradást is Békéscsabán, Battonyán, Okányban és Kondoroson, amelyből szeptemberre tervezik a következőt.

A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtól megtudtuk, hogy hamarosan osztályfőnöki órákon vesznek majd részt az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban, Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban, valamint a Békéscsabai Evangélikus Gimnáziumban, ahol majd bemutatják a civil szervezetek működését és társasjátékot játszanak.

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL