2019 legjobb női súlyemelőjévé választották Mitykó Veronikát

2020. január 2. 14:20 | Hidvégi Dávid

A 19 éves békéscsabai súlyemelő lány nagyon sikeres évet tudhat maga mögött, amelyet a Magyar Súlyemelő Szövetség is elismert.

Mitykó Veronika a szombathelyi Boros Viktória mellett a 2019-es év női súlyemelőjévé választották – tájékoztatott a Magyar Súlyemelő Szövetség honlapja. Mindkét hölgynél figyelembe vették a nemzetközi szereplést is. A férfiaknál is választottak, ebben a kategóriában Fekécs Szilárd lett a legjobb, aki tavaly két korosztályos Európa csúcsot ért fel. Utóbbi Nagy Péter tíz éve tartó egyeduralkodésát törte meg.

Mitykó Veronika 2019-ben több országos és nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt. A csabai versenyző az első felnőtt Európa bajnoki szereplésén szakításban 87 kilóig jutott, amellyel a fogásnemben 11. lett és megjavította korábbi 84 kilogrammos országos csúcsát. A sportoló lökésben 101 kilóig jutott és a fogásnemben a 13. pozícióban zárt, amely eredményekkel összetettben a 11. helyen végeztt az EB-n. Ezzel a lány beállította a márciusi Savaria Kupán elért 188 kilós junior rekordját.

A Békéscsabai Előre Súlyemelő Club versenyzője az országos bajnokságon is kiemelkedő eredményt ért el, hiszen a 71 kilogrammos kategóriában új csúcsot állított fel. A sportoló összességében 196 kilogrammot mozdított meg, amelyből 96 kilogramm volt a szakítása és 105 kilogramm a lökése. Mitykó Veronika a romániai junior Európa-bajnokságon is résztvett, ahol 76 kilós kategóriában szakításban 93 kilógrammal bronzérmet szerzett. A békéscsapai súlyemelő a bukaresti versenyen 106 kilóval a hatodik, összetettben pedig 199 kilogrammal a negyedik lett

Mitykó Veronika 2020-tól az elkövetkező két Olimpia valamelyikére készül, ahhoz, hogy idén ott legyen Tokióban egy sikeres eredményre van szüksége az áprilisi, moszkvai felnőtt Európa-bajnokságon. A sportolóval korábban a Behir.hu és a 7.Tv hosszabb riportot készített.

További programok »

FEL