Mitykó Veronika: Nagy megtiszteltetés a Magyar Súlyemelő Szövetség elismerése

2020. január 10. 08:17 | Hidvégi Dávid

Az év női súlyemelőjévé választották Mitykó Veronikát, akinek célja az olimpiai kvalifikáció. A Magyar Súlyemelő Szövetség ezzel ismerte el a békéscsabai sportoló 2019-es teljesítményét, aki nem csak az országos bajnokságokon, hanem a nemzetközi versenyeken is kiemelkedően szerepelt.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Mitykó Veronikát a szombathelyi Boros Viktória mellett a 2019-es év legjobb női súlyemelőjévé választották. A békéscsabai versenyző az első felnőtt Európa-bajnokságán a 11. helyen végzett, de a junior Eb ennél jobban sikerült számára, hiszen bronzérmet szerzett. Az országos bajnokságon is kiemelkedőt nyújtott, hiszen a 71 kilogrammos kategóriában új csúcsot állított fel, mivel összesen 196 kilót mozdított meg. A súlyemelő nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Magyar Súlyemelő Szövetség a tavalyi teljesítményét elismerte.

– 19 éves vagyok, a mezőnyben nálam sokkal idősebbek is vannak, akikről úgy gondolom, hogy nagyon jók. Ezért örülök annak, hogy engem választottak. Ez egy nagyon nagy hajtóerőt ad a továbbiakban ahhoz, hogy még jobban teljesítsek – fogalmazott a versenyző.

 

Mitykó Veronika edzését felügyeli a felkészítője, Bökfi János (Fotó: Behir.hu)

 

Mitykó Veronika már januárban megméretteti magát a római, majd februárban a máltai világkupán, amely versenyeken a 71 kilogrammos kategóriában indul. A versenyző edzője reméli, hogy idén legalább akkora teljesítménnyel rukkolnak elő, amekkorával a szövetség elismerése Békéscsabán maradhat. Bökfi János hangsúlyozta, hogy nagy elánnal készülnek a következő versenyekre, amelyeken a pontszámítási rendszer miatt taktikáznak majd a súlycsoportokkal. A 19 éves sportoló idén 71 és 76 kilós kategóriákban szerepel.

– A pontszerzés a januári, római világkupán, illetve a februári, máltai világkupán lesz fontos. Mind a kettőben hetvenegy kilóban kell indulni, utána a világbajnokságon és a felnőtt Európa-világbajnokságon már inkább a helyezés lesz a legfontosabb, ott le is zárul az olimpiai kvalifikáció. Június végére már tudni fogjuk, hogy kijutottunk-e vagy sem – mondta el kérdésünkre a felkészítő.

A célok nem változtak, hiszen Mitykó Veronikának továbbra is az olimpiai kvalifikáció az álma. A következő negyedév perdöntő, amely végén a nemzetközi szövetség összesíti a világ összes súlyemelőjét, hiszen az olimpián súlycsoportonként csak tizennégy sportoló vehet részt. Ha az idei, Tokióban rendezett világversenyre még nem jut ki a Bökfi János edzette tehetség, akkor a Párizsi Olimpiát veszi célba, melyre négy év felkészülés áll rendelkezésre.

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
2021. június 18. 12:11
FEL