1956 méteres futóversennyel emlékeztek a forradakmárokra Békéscsabán

2019. október 22. 15:26 | Hidvégi Dávid

Futás a forradalmárok emlékére – 1956 méteres sprintelést rendeztek az '56-os forradalom és szabadságharc emlékére az Erzsébethelyi Általános Iskola tanulóinak a békéscsabai Tünde utcai Atlétika pályán.

Ezen a napon mindig visszatekintenek a tanévben elért sporteredményekre is, ezért Petri Hajnalka, az Erzsébethelyi Általános Iskola intézményvezetője igazgatói dicséretben részesítette az Országos Gyermek Atlétikai Versenyen kiváló eredményeket elérő diákokat. Az emlékfutáson az első évfolyamot leszámítva minden osztály képviseltette magát. A gyerekek 1956 méteres távot váltva teljesítették.

 

Galéria

 

A rendezvény szervezője elmondta: a gyermekek ilyenkor átérzik a forradalom jelentőségét és mindig nagyon örülnek, amikor ezen a napon futhatnak. Debreczeni Dezső hozzátette: ez már egy régi hagyomány az intézményben.

– Amikor az intézményben kezdtem dolgozni, ez a verseny már létezett és örömmel vettem át ennek megmérettetés szervezését. Nagyon közel áll hozzám, hogy sporttal egybekötött megemlékezéssel ünnepelhetünk – fogalmazott az iskola testnevelő tanára.

A mindig nagy küzdelmeket hozó futóversenyt jövőre is megrendezik majd.

További programok »

FEL