Ballagás: Pénteken és szombaton búcsúznak iskoláiktól a végzősök

2019. május 3. 16:18 | behir.hu

Pénteken és szombaton búcsúznak intézményeiktől a végzős középiskolások. A BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai már pénteken elballagtak, az ő ballagásuk képeivel és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntőjével kívánunk mi is sok sikert a fiataloknak.

 

 

Fotó: Jan Vutt

 

Szarvas Péter polgármester köszöntője:

 

„Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és ezt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.”

 

"Kedves Ballagó Diákok!

 

Nagy szeretettel köszöntelek Benneteket Marie Curie gondolataival. Nem sok hasonló alkalom van az ember életében, amikor így egyetlen pillanatban sűrűsödik össze múlt, jelen és jövő: az emlékek, amelyektől búcsúzunk, és az álmok, amelyeket megvalósítani indulunk.

 

Fotó: Jan Vutt

 

Köszönöm, hogy az elmúlt években élettel töltöttétek meg Békéscsaba városát. Együtt vonultatok a Garabonciás Napokon, együtt kacagtatok és sportoltatok a diák sportrendezvényeken. A nyüzsgő mindennapjaitok által alakult Békéscsaba igazi diákvárossá, hiszen ti teremtettétek meg ezt a fiatalos hangulatot.

 

Életetek egyik legmeghatározóbb élményeként fogtok visszagondolni erre a napra, amikor elköszöntök iskolátoktól, szüleitektől, barátaitoktól, és városotoktól, Békéscsabától. Arra kérlek Benneteket, őrizzétek meg örökre a sok barátságot és emberi kapcsolatot, amelyek az elmúlt esztendőben köztetek szövődtek.

 

Fotó: Jan Vutt

 

A búcsú fontos feladat. Fontos, mert lezár egy időszakot. Az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől. Tudni kell az új irány felé fordulni, meglátni a feltáruló lehetőségeket és élni velük.

 

Bár ballagáson vagyunk, egyelőre szó sincs elszakadásról, elvégre életetek nagy, közös próbája, élménye, az érettségi még előttetek áll. Ez pedig még emlékezetes pillanatokat ígér mindannyiótoknak! Kívánok Nektek állhatatosságot a tanulásban és eredményes vizsgázást! Azt kívánom, hogy teljesüljön az álmotok: váljatok azzá, akik lenni szeretnétek!

 

Végül kérlek Titeket, ha a tanulmányaitok, a kötelességeitek most máshová is szólítanak Benneteket, mindig térjetek vissza hozzánk és emlékezzetek: Békéscsaba hazavár!"

 

Fotó: Jan Vutt

 

További programok »

Oktatás

Gerilla – magokkal lepte be környezetét az Andrássy gimi

Folyamatosan szépítik környezetüket az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói és tanárai. A Fenntarthatósági hét részeként szerdán a gerilla kertészkedéssel ismerkedhettek meg a diákok, akik különféle magokat és évelő növényeket ültettek az iskola közelében.
2024. április 25. 09:12
FEL