Szarvas Péter üzenete a végzősökhöz és a pedagógusokhoz

2021. május 1. 10:03 | behir

Ma ballagnának a középiskolások, azonban a járványhelyzet miatt ez még most sem lehetséges. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere ezért az alábbi sorokkal köszönti a végzősöket és a pedagógusokat.

 

Kedves Ballagó Diákok! Kedves Pedagógusok!

A végzősök már az előttük álló vizsgák lázában égnek, de ne feledjük, ez a tanév speciális helyzetet hozott. Ma üres az iskola és üresek a tantermek is, mert a járványhelyzet miatt november óta digitális tanrendben készültetek életetek egyik meghatározóbb feladatára, az érettségire és a szakmai vizsgákra.

A körülmények idén nem teszik lehetővé, hogy ünnepélyes keretek között, a ballagáson búcsúzzatok el közösen a diákévektől, egymástól és tanáraitoktól. Pedig a búcsú fontos, mert lezár egy időszakot, a diákéveiteket.

Bízom benne, hogy a szünetek forgataga, az osztálykirándulások felejthetetlen emlékei és a tanítási órák emlékezetes poénjai mellett hiányozni fognak az iskola falain kívül megélt közös élmények is. Évről évre egyre szorosabbá vált az a kapocs, amely összeköt titeket szeretett iskolátokkal és a szülővárosotokkal. Az itt töltött idő alatt rengeteg jó barátra találtatok. Megtapasztaltátok, milyen az igazi diákélet. Együtt vonultatok iskoláitokat képviselve a Csabai Garabonciás Napokon, együtt kacagtatok és sportoltatok a diáksport-rendezvényeken. Ez az idő, amit megtöltöttetek élményekkel, barátságokkal, egymás iránti tisztelettel, mindig emlékezetes lesz. Veletek marad örökre. Köszönöm, hogy az elmúlt években élettel töltöttétek meg Békéscsaba városát. A pezsgő mindennapjaitok által vált Békéscsaba igazi diákvárossá.

 

Tisztelt Pedagógusok!

Szeretnék külön köszönetet mondani a városvezetés nevében, hogy fáradhatatlan és elhivatott munkájukkal segítették a diákokat a vizsgák és a nagybetűs élet felé vezető úton ebben a nem mindennapi tanévben is. Hiszen soha nem volt olyan nehéz a középiskolai célegyenes, mint idén. Büszke vagyok a békéscsabai pedagógusok munkájára! Ebben a rendkívüli helyzetben is, alkalmazkodva a digitális oktatás követelményeihez és kihívásaihoz, mindig magas színvonalon gondoskodtak a rájuk bízott gyermekek tanításáról, neveléséről.

 

Kedves Végzősök!

Életetek nagy, közös próbája, az érettségi és a szakmai vizsga még előttetek áll. Az idén ezek a vizsgák speciális körülmények között, szigorú szabályok mellett fognak zajlani.

Ebben a nem mindennapi helyzetben kívánom, hogy sikeresen álljatok helyt a vizsgákon, azoknak pedig, akik továbbtanulni készülnek, sikeres felvételit kívánok! Szüleitekkel, tanáraitokkal együtt drukkolunk nektek!

Most nemcsak a vizsgák, hanem az élet kapujában is álltok, mögöttetek az iskolával, barátaitokkal és tanáraitokkal! Mit kívánhatok Nektek a felnőtt életetekre tekintve? Maradjatok hűek önmagatokhoz! Legyetek szeretők és szerethetők. Megbocsátók és bocsánatot kérők. Bátrak és bátorítók. Gyermekek és gyermekeket nevelők. Barátok és barátságszerzők. Hitet adók és hittel élők!

Kérlek Titeket, ha a tanulmányaitok, a kötelességeitek most máshová is szólítanak Benneteket, mindig térjetek vissza hozzánk és emlékezzetek: Békéscsaba hazavár!

Végezetül fogadjátok tőlem útravalóként Szabó Pál költő gondolatait:

„Eddig csak álmodtunk, terveztünk még,

 most valóra válhat minden, ami szép.

Az élet, a munka tárt karokkal vár,

 s hogy szép lesz-e csak rajtunk áll.”

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere

 

További programok »

Itthon

Együttműködés a zöld városokért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével közösen idén is elindította a Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel! országos rendezvénysorozatot, melynek legutóbbi állomása Gyula volt. A roadshow a faiskolák, a zöldfelület-gazdálkodásban résztvevők és a települési önkormányzatok együttműködését is segíti.
2021. október 27. 17:18
FEL