Zöldhulladék-gyűjtő edényeket kapnak a békéscsabaiak

2020. február 26. 12:15 | behir

A DAREH Önkormányzati Társulás döntése értelmében a békéscsabai lakosok 7500 darab 240 literes, ingyenes zöldhulladék-gyűjtő, valamint 2000 darab 300 literes ingyenes komposztáló edényt kaphatnak a zsákban beérkező zöld hulladék mennyiségének csökkentése érdekében.

A DAREH Bázis Zrt. közleménye szerint az veheti át új kukát, akinek nincs zöldhulladékgyűjtő edénye, szerepel a közszolgáltatási nyilvántartásban békéscsabai felhasználási hellyel és akinek nincs hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátraléka. Utóbbihoz szükséges az igazolás utolsó negyedéves számla bemutatása, vagy annak befizetését igazoló szelvény.

Az edény arra a fogyasztási helyre igényelhető, amire a közszolgáltatási szerződés kiterjed, az edény elszállítása az átvevő feladata. Társasházak esetében a képviseletre jogosult személy járhat el.

A kukákat CsabaParkban (Békéscsaba, Gyulai út 61/2.) lehet majd átvenni március 9-től és 14-ig minden nap 10 és 18 óra között.

A lakosok a fenti időpontban, érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatását követően, meghatalmazott esetén írásbeli meghatalmazás birtokában vihetik el az edényeket. Az átadáskor használati megállapodás is születik. Az edények darabszáma korlátozott, átvételük érkezési sorrendben a készlet erejéig lehetséges.

 

További programok »

FEL