Zene, tánc és kolbásztöltő verseny: Az idősek világnapját ünnepelték Békéscsabán

2019. október 5. 14:59 | Papp Ádám Sándor

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október első napját az „idősek világnapjává”. A jeles nap köré szerveztek programot szombaton a Csabaparkban.

Finomabbnál finomabb kolbászok készültek a CsabaPark rendezvénycsarnokában a harmadik alkalommal életre hívott Kolbászolimpián. Az versenyt a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége, Idősek Világnapja ünnepségével egybekötött „Őszutó Fesztivál” részeként rendezik meg évek óta. Az esemény egyre népszerűbb az idősek körében, idén közel 600 fő érkezett a CsabaParkba.

 

 

A megye számos városából érkeztek résztvevők, akik saját receptúrájuk alapján készítették el a húsételeket. Többek között Sarkadról, Sarkadkeresztúrról, de a Békéscsabai Nyugdíjas Klub és a Lencsési Nyugdíjas Klub tagjai is jelen voltak a rendezvényen. Az eseményen a kolbászgyúrás mellett pálinkakóstolással várták az érdeklődőket.

 

Kreatív alkotások is születtek a Kolbászolimpián. Fotó: Papp Ádám

Kreatív alkotások is születtek a Kolbászolimpián. Fotó: Papp Ádám

 

Az ünnepségen Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke köszöntötte a szépkorúakat. Az alelnök megköszönte a jelenlévőknek a rengeteg munkával töltött évet és jó egészséget kívánt számukra.

Tolnai Péter kiemelte: fontosak az idősek a következő generációk számára, az ilyen rendezvények pedig jó példával szolgálhatnak arra, hogyan lehet vidáman és aktívan megélni a nyugdíjas kort. Hozzátette: az idősek világnapi rendezvény célja, hogy a nyugdíjasok együtt legyenek, szórakozzanak és kikapcsolódjanak. Ennek a programnak közösségépítő ereje van és a korosztálynak különösen fontos, hogy ne maradjanak magányosan az emberek.

A rendezvény részeként elismerésekkel jutalmazták a legaktívabb, önkéntes munkát végző megyei egyesületi tagokat, szám szerint 22-en kaptak kitüntetést.

 

Jól szórakoztak a kilátogatók. Fotó: Papp Ádám

Jól szórakoztak a kilátogatók. Fotó: Papp Ádám

További programok »

FEL