Zene, tánc és kolbásztöltő verseny: Az idősek világnapját ünnepelték Békéscsabán

2019. október 5. 14:59 | Papp Ádám Sándor

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október első napját az „idősek világnapjává”. A jeles nap köré szerveztek programot szombaton a Csabaparkban.

Finomabbnál finomabb kolbászok készültek a CsabaPark rendezvénycsarnokában a harmadik alkalommal életre hívott Kolbászolimpián. Az versenyt a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége, Idősek Világnapja ünnepségével egybekötött „Őszutó Fesztivál” részeként rendezik meg évek óta. Az esemény egyre népszerűbb az idősek körében, idén közel 600 fő érkezett a CsabaParkba.

 

 

A megye számos városából érkeztek résztvevők, akik saját receptúrájuk alapján készítették el a húsételeket. Többek között Sarkadról, Sarkadkeresztúrról, de a Békéscsabai Nyugdíjas Klub és a Lencsési Nyugdíjas Klub tagjai is jelen voltak a rendezvényen. Az eseményen a kolbászgyúrás mellett pálinkakóstolással várták az érdeklődőket.

 

Kreatív alkotások is születtek a Kolbászolimpián. Fotó: Papp Ádám

Kreatív alkotások is születtek a Kolbászolimpián. Fotó: Papp Ádám

 

Az ünnepségen Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke köszöntötte a szépkorúakat. Az alelnök megköszönte a jelenlévőknek a rengeteg munkával töltött évet és jó egészséget kívánt számukra.

Tolnai Péter kiemelte: fontosak az idősek a következő generációk számára, az ilyen rendezvények pedig jó példával szolgálhatnak arra, hogyan lehet vidáman és aktívan megélni a nyugdíjas kort. Hozzátette: az idősek világnapi rendezvény célja, hogy a nyugdíjasok együtt legyenek, szórakozzanak és kikapcsolódjanak. Ennek a programnak közösségépítő ereje van és a korosztálynak különösen fontos, hogy ne maradjanak magányosan az emberek.

A rendezvény részeként elismerésekkel jutalmazták a legaktívabb, önkéntes munkát végző megyei egyesületi tagokat, szám szerint 22-en kaptak kitüntetést.

 

Jól szórakoztak a kilátogatók. Fotó: Papp Ádám

Jól szórakoztak a kilátogatók. Fotó: Papp Ádám

További programok »

Itthon

Glokális sarok – Szemléletváltás és önismeret

Egyre gyakrabban halljuk zöld szervezetektől és politikusoktól, hogy „szemléletet kellene váltani” és hogy „a fiatalokkal kell kezdeni”. Mit értünk ez alatt? Nekünk felnőtteknek nincs dolgunk? Mi már nem tanulhatunk és változtathatjuk meg életmódunkat? Fontosabb a társadalmi, mint a környezeti igazságosság? Csabaiként tudjuk-e ezeket a változásokat befolyásolni?
15:05
FEL