Zalai Mihály: Éljük át azt a csodát, amire csak a szeretet tesz képessé

Zalai Mihálynak, a megyei közgyűlés elnökének ünnepi köszöntője:

Itt karácsony, az adventi koszorún mind a négy gyertyát meggyújtottuk. Kimondva, kimondatlanul mindenkiben várakozás lakozik ezekben a napokban, hiszen nincs, aki ne vágyakozna valamire. Szerettei közelségére, rég nem látott családtagok ölelésére, meghitt beszélgetésre, mosolyra, gyermeki kacagásra, mindarra, amiről a karácsony szól.

A karácsony nem csak a kereszténység, hanem a békesség, a szeretet, a család ünnepe is. Isten családba helyezte fiát, Mária és József felügyeletére bízta Jézust, ezzel is azt üzente, hogy az ember természetes közege a család, ami támogat, óv és véd, amiben érdemes élni. A szeretetteljes légkörben eltöltött ünnep feltölti az embert, erőt ad a hétköznapokban, ugyanakkor sokaknak nem adatik meg, hogy családban ünnepeljenek. Nem kell azonban nekik sem lemondaniuk a család adta érzésről, hiszen tágabb közösségben is megtapasztalhatják az ünnepet. Ilyenkor kinyitják kapuikat a templomok, ahol közösen tölthetnek el meghitt perceket.

De ne feledjük: az ünnep nyugalmát, meghittségét elsősorban magunknak kell kialakítani, körülöttünk harmóniát, békességet teremtve. Álljunk meg egy pillanatra, itt az alkalom, hogy megnyissuk a szívünket kicsit a környezetünk felé, éljük át azt a csodát, amire csak a szeretet teszi képessé az embert. Ugyanakkor ne feledjünk el emlékezni azokra sem, akik már nem lehetnek velünk, egy percre rájuk is gondoljunk, gyújtsunk egy gyertyát, amikor ünneplőbe öltözve a fenyőfa mellett állunk.

Tanuljunk meg méltóságteljesen ünnepelni, így elérhetjük, hogy maga a karácsony is ajándékká váljon. Ezen gondolatok jegyében kívánok magam és a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése nevében megyénk minden polgárának örömteli, szeretetteljes, áldott, békés karácsonyt!

 

Zalai Mihály

 

Megosztás:

Címke: , , ,