Zacher Gábor: az otthonmaradás jelenleg életet menthet!

2020. március 19. 17:52 | behir

Dr. Zacher Gábor toxikológus is videóüznetben fordult az emberekhez, hogy az otthonmaradásra kérje őket.

A toxikológus a videóban azt hangsúlyozza, hogy a járvány és a vírus nem játék. 

- Kérem, aki megteheti és remélem nagyon sokan megtehetik, az maradjon otthon. Az otthon maradás jelenleg életet menthet - fogalmazott. 

Ahhoz az egészségügyi szakemberekhez is szólt, akik jelenleg nem a szakmájukban dolgoznak, de késztetést éreznek arra, hogy segítsenek, azok jelentkezzenek önkéntesnek, hiszen nagy szükség van a segítségükre. 

A szakember a fiatalokat is megszólította: arra kérte őket, hogy segítsék az időseket a bevásárlásban, a kuytasétáltatásban, hogy otthon tudjanak maradni. 

Az önkormányzatokat pedig arra kérte, hogy azoknak akik önkéntesként szeretnének segítséget nyújtani, erre lehetőséget és teret biztosítsanak.

Hangsúlyozta: jelenleg a járvány elején tartunk és hosszú hetek vagy akár hónapok állnak előttünk a járvány elleni kűzdelemben, de ha az emberek összefognak, együtt legyőzhetjük azt.

 

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
2020. június 5. 15:12
FEL