Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2020. december 6. 07:16 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái megkezdődtek.

Érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése a Körte sor és Vesze között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút.

Jelen tájékoztatóban felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút felújítása részben elkészült. A kerékpárút forgalomba helyezése még nem történt meg, ezért csak saját felelősségre használható!

A Kerekegyházi út építési munkálatai 2020. szeptember 16-án elkezdődtek, az alépítmény készítése folyamatban van, a kötőréteg aszfaltozását befejezték. Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A kivitelező a munkálatokat szakaszosan végzi, az érintett lakosokat folyamatosan tájékoztatja.

A Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetése befejeződött. A kivitelező a tereprendezést végzi, továbbá az idei évben a kerékpárút meszes-cementes alapjának elkészítését tervezi.

A Kétegyházi úton az idei évben további munkálatok nem várhatóak.

Békéscsaba – Vesze közötti Élővíz-csatorna töltése, az ott húzódó nyomvonal felújítása és szélesítése miatt 2021 április végéig le lesz zárva. A kivitelező mintegy 800 méter hosszúságban elkészítette a kerékpárút alapját és a kerékpárút szegélyezését, amíg az időjárás engedi, ezt a munkát folytatja.

Amíg a kerékpárút kivitelezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. A Fényes városrész és a Lencsési-lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút felújítási munkái esetében folytatódik a kátyúzás, a burkolat szerkezeti helyreállítása. A kötőréteg aszfaltozását befejezte a kivitelező. Amennyiben az időjárás engedi, a kopóréteg terítését is elvégzi, az ott élők folyamatos tájékoztatása mellett.

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatosan tájékoztatja az érintett területen élő lakosságot a rendelkezésre álló csatornákon keresztül.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

 

További programok »

FEL