Wenckheim turista- és kerékpárút: Forgalomkorlátozások az építés miatt

2020. november 20. 18:44 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái megkezdődtek.

Érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése a Körte sor és Veszei között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút.

Jelen tájékoztatóban felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút felújítás részben elkészült, a kerékpárút forgalomba helyezése még nem történt meg, ezért csak saját felelősségre használható!

A Kerekegyházi út építési munkálatai 2020. szeptember 16-án elkezdődtek, az alépítmény készítése folyamatban van, a kötőréteg aszfaltozása november 18-19-én várható (az időjárás függvényében). Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A kivitelező a munkálatokat szakaszosan végzi, az érintett lakosokat folyamatosan tájékoztatja.

A Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetése befejeződött, a kivitelező a tereprendezést végzi, továbbá az idei évben a kerékpárút meszes-cementes alapjának elkészítését tervezi.

A Kétegyházi úton az idei évben további munkálatok nem várhatóak.

A Békéscsaba és Veszei közötti Élővíz-csatorna töltése, az ott húzódó nyomvonal felújítása és szélesítése miatt 2021 április végéig le lesz zárva. A kivitelező mintegy 800 m hosszúságban elkészítette a kerékpárút alapját és a kerékpárút szegélyezését. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi a kötőréteg aszfaltozását is elvégzi ezen a szakaszon. Amíg a kerékpárút kivitelezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. A Fényes városrész és a Lencsési-lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút felújítási munkái esetében folytatódik a kátyúzás, a burkolat szerkezeti helyreállítása. A téli közlekedés biztosítása miatt a kátyúk, szerkezeti cserék aszfaltozását is elvégezte a kivitelező. A kopóréteg aszfaltozása a későbbiekben várható, akkor utat teljesen lezárják.

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatosan tájékoztatja az érintett területen élő lakosságot. A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során a lakosság megértését, türelmét és közreműködését kérjük.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Helyszíni bejárás és tájékoztató a Nádas soron

A Modern Városok Program "Geotermikus hőhasznosítás Békéscsabán” projekttel kapcsolatban tartott sajtónyilvános helyszíni bejárást a munkálatokat végző cég kedd délután a Nádas soron. A szakemberek a helyszínen többek között tájékoztattak arról, hogy hol tart jelenleg a kivitelezés valamint, hogy miért nem állhat le a fúrás.
2021. július 28. 11:22
FEL