Wenckheim turista- és kerékpárút: forgalomkorlátozások az építés miatt

2020. október 24. 17:13 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása projektben a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái megkezdődtek.

Az érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése Körte sor és Veszei között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút.

A kivitelező a Hódút Kft., melynek alvállalkozója a Swietelsky Kft.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Bartók Béla úti és Temető sori kerékpárút felújítása részben elkészült, a kerékpárút forgalomba helyezése még nem történt meg, ezért csak saját felelősségre használható.

A Kerekegyházi út építési munkálatai 2020. szeptember 16-án elkezdődtek, az alépítmény készítése folyamatban van. Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A kivitelező a munkálatokat szakaszosan végzi, az érintett lakosokat folyamatosan tájékoztatja.

A Kígyósi úton a zárt csapadékcsatorna fektetésével elkezdődtek a munkálatok.

A Békéscsaba – Veszei közötti Élővíz-csatorna töltése, az ott húzódó nyomvonal felújítása és szélesítése miatt 2021. április végéig le lesz zárva. Amíg a kerékpárút kivitelezése folyamatban van, addig a lakosság számára nem lesz használható. A Fényes városrész és a Lencsési-lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút felújítási munkái elkezdődtek az ideiglenes forgalomtechnika kiépítésével. Október hónapban kátyúzás, burkolat szerkezeti helyreállítás várható. Az aszfaltozás időpontjáról később adunk tájékoztatást.  

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatosan tájékoztatja az érintett területen élő lakosságot a rendelkezésre álló csatornákon keresztül.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Fejlesztéspolitika

„Akkor otthonos egy település, ha az ott élők igényei szerint alakítjuk”

Milyen lehetőséghez jut Békéscsaba a tízmilliárdos útfelújítással? Mi lehet majd a Körös Hotel helyén? Mi történhet a szabadkígyósi kastéllyal? Mennyire vagyunk fegyelmezettek a koronavírus-járvány második hulláma idején? Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel a 7.Tv Aktuális című műsorában beszélgettünk.
2020. december 3. 14:07
FEL