Wenckheim turista- és kerékpárút

2022. október 16. 14:04 | behir

Békéscsaba önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek. A projekt keretében épült kerékpárforgalmi létesítmény forgalomba-helyezése valamennyi szakasz tekintetében megtörtént.

A Békéscsaba és Szabadkígyós között elkészült mezőgazdasági utat csak az út melletti ingatlanok tulajdonosai, a kerékpárosok, valamint a célforgalom (a területen munkát végző mezőgazdasági gépjárművek) használhatják. A behajtási jogosultságokat, a sebességet (30 km/órás sebességkorlátozás), a létesítmény helyes és jogszerű használatát a kerékpárosok forgalombiztonságának védelme érdekében ellenőrzik.

A projekt keretében folyamatban van 6 térfigyelő kamera elhelyezése (bányatavak, Gerla – Wenckheim Károly tér, Póstelek – kronoszkóp, komplex fedett pihenő – Dirt pálya). A bányatavaknál lévő kilátó villámvédelme elkészült.

 

                            A projekt részeként térfigyelő kamerát helyeznek el a pósteleki Dirt pályánál is

 

A Wenckheim kerékpárút egyes szakaszain közvilágítás, térvilágítás létesül: a Lencsési út Veszei kerékpárút külterületi szakaszán; a pósteleki sétányon; a pósteleki pumpapályánál (DIRT). A munkák előreláthatóan december közepére valósulnak meg. 

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült, pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex fedett pihenőhelyek, padok, asztalok), és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére, tisztaságára vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL