Vozár M. Krisztián: Michel Legrand és Mozart a terítéken

2023. június 1. 17:25 | Csiffáry Zsuzsanna

Május 31-én este a TérZene soron következő fellépője Vozár M. Krisztián zongoraművész volt. A Csabagyöngye Kulturális Központ Stégszínpadáról az intézmény Casinójába invitálták be az érdeklődőket, a hirtelen vihar miatt.

Önálló zongoraesttel készült Vozár M. Krisztián május 31-én. A TérZene program következő etapja eredetileg a Stégszínpadon lett volna, ám a hirtelen viharos széllökések miatt a vendégeknek be kellett vonulniuk az épületbe. Az est folyamán a zongoraművész klasszikus dallamokat vegyített könnyűzenével.

 – Nagyon különleges estével készültem. Wolfgang Amadeus Mozart zongorahangversenyeiből válogattam össze egy csokrot, természetesen átdolgozott verzióban, szóló zongorára, valamint Mozart-szonátákát az első félidőben. Majd Michel Legrand-zenéket játszom, a közönség előtt életemben először – mondta el Vozár M. Krisztián. 

Hozzátette, hogy a fellépés után máris egy francia estre készül a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban, ez a koncert június 3-án, szombaton lesz. 

 

Fotó:Behir.hu

 

 

 

További programok »

Kultúra

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL