Vozár M. Krisztián jótékonysági koncertjével a diabéteszes gyermekeket támogatta

2023. november 18. 10:23 | Kovács Andrea

A Békéscsabai Napsugár Bábszínházban tartott előadventi jótékonysági koncertet Vozár M. Krisztián. A zongoraművész az est bevételét a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyermekdiabétesz Gondozójának ajánlotta fel. Az intézmény munkatársai a bevételből december 16-án egy karácsonyi családi délutánt szerveznek.

Vozár M. Krisztián zongoraművész már második alkalommal adott a békéscsabai gyermekosztályt támogató jótékonysági koncertet. Tavaly a katolikus nagytemplomban zajlott az első, de már akkor elhatározta, hogy az idei évben is szeretné ilyen módon segíteni a betegséggel küzdő gyermekeket.

– A ma világban az embereknek fontos célja kell, hogy legyen adni: időből, szeretetből, lehetőségekből. Én azt a szeretet és segítséget, amit kaptam, a zongoraművészetemmel tudom visszaadni. Az idei évben a gyermekosztály vezetőjével és dolgozóival együtt a diabéteszes gyermekeknek gyűjtöttünk. Az előadventi koncertem első felében klasszikus darabokat, a második részében pedig a könnyedebb filmzenéket játszottam – mondta el a zongoraművész.

 

 

– Ezzel a jótékonysági koncerttel a november 14-i diabétesz világnapra, illetve az összefogás jelentőségére szerettük volna felhívni a figyelmet. Krisztiánnal közös ötletünk volt, hogy a mostani eseményt a Békéscsabai Napsugár Bábszínház idén átadott, csodaszép épületében rendezzük meg. A bábszínház igazgatója, Lenkefi Zoltán azonnal igent mondott a kérésünkre, amiért rendkívül hálásak vagyunk. Az est bevételéből december 16-án a diabétesszel élő gyermekeknek és családjaiknak egy karácsonyi délutánt szervezünk. A koncert után, a bábszínház előterében egy kivetítőn keresztül mutattuk be a kis diabéteszes gondozottak alkotásait, illetve az összeállításban a betegség tüneteire is felhívtuk a figyelmet, hogy minél több emberhez eljuthasson a megelőzés és az összefogás fontossága – emelte ki dr. Kolozsi Anita a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyermekdiabétesz gondozójának vezetője.

További programok »

FEL