Vona Gábor a Király Étteremben mutatta be az új könyvét

2021. szeptember 25. 17:35 | Such Tamás

Vona Gábor a Jobbik ex-elnöke, vlogger könyvbemutatója volt szombat délután, a békéscsabai Király Étteremben. Az Átokból áldás (A turanizmus üzenete a 21. században) című kötet szerzőjét Weiland Annamária televíziós-újságíró faggatta.

– Noha a turáni átok nem létezik – mondta Vona Gábor –, de mégis van; ugyanis mi vagyunk a legnyugatibb keleti, és a legkeletibb nyugati nép. Lelkünk belsejében ez a keleti és a nyugat világ összeütközött, és ezt ezer éve nem tudjuk kibékíteni. Valójában ez a turáni átok: a bennünk lévő kettőséget nem tudjuk összehangolni.

Vona Gábor könyvbemutatóján – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Elmondása szerint nyolc hiteles tanút segítségével, egy rendkívüli nyomozásra hívja az olvasót. Megvizsgálják a nyomokat, körbejárják a múltat és jövőt, keletet és nyugatot, külvilágot és lelkünk legbelsejét.

– Ezt az átkot, kettőséget, szétszakítottságot, frusztráltságot – ami mind bennünk van magyarokban – alakítjuk át áldássá – fogalmazott.

További programok »

Itthon

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL