Vízilabda: Új néven az OB I/B-ben, rajtnál a Swietelsky-Békéscsaba

A békéscsabai vízilabda történetében ugyan volt már rá példa, ám ahogy a csapat évről évre előrébb lépett, egyre inkább érett, hogy „összetalálkozik” egy jelentősebb támogatóval. Másfél hét múlva megkezdődik a 2017-18-as OB I B-s bajnokság, amelyben az eddigi Csabai Csirkefogók VK helyett a jövőben Swietelsky-Békéscsaba néven rajtol el a megyeszékhelyi felnőtt csapat, sőt, a nem sokkal később kezdődő országos utánpótlás-bajnokságban szerepelő három korosztályos együttes is – tájékoztatott közleményében a csabai klub.

A labdajátékok közül immár egy évszázada folyamatosan a világ élvonalába tartozik magyar vízilabda sportág. Ezért nem ritka, hogy a hazai csapatok „hamar összetalálkoznak” nagy támogatókkal és felveszik annak nevét. Az OB I-es bajnokságban szereplők legtöbbje rendelkezik is jelentős „céges háttérrel”, de egyre gyakrabban találkozunk a második vonalban is névadó szponzor által támogatott klubokkal.

A csabai egyesületnél ez az elmúlt egy hónapban realizálódott, a hazánkban idestova két és fél évtizede megjelent, osztrák hátterű, az építőipar teljes spektrumában tevékenykedő vállalatcsoportja, a Swietelsky és a klub hosszú előkészítő munka után a napokban együttműködési támogatói szerződést kötött. A felek – Borsos Pál klubelnök és Karakas József, a Swietelsky Dél-Kelet magyarországi főmérnöke – egyelőre egyéves szerződést kötöttek, amely a kölcsönös és hatékony együttműködés esetén folytatódhat a következő években is, vagyis hosszabb távú együttműködésben gondolkodik az ismert építőipari cég és a viharsarki klub vezetősége.

– A Swietelskyvel való kapcsolatunk régi keletű, korábban is kisebb segítségeket kaptunk a nagynevű cégtől. A mostani támogatás és szerződés azért jöhetett létre, mivel partnerünk látta az elmúlt évtizedes óriási fejlődést, azt, hogyan lett egy amatőr kis egyesületből egy tizenegy csapatos, két és félszáz gyereknek második otthont adó, a város sportpalettáján is előkelő helyet elfoglaló egyesület. A felnőtt csapat az egy évtizeddel ezelőtti kiesés elleni harc után egy bajnoki címre pályázó gárda lett az OB I B-ben. Tudatában vagyunk, hogy a Swietelsky által kapott támogatás sokat jelenthet a jövőbeni felkészülés során, kibővíti a lehetőségeinket a sport területén belül, és nemcsak a versenyekre való felkészülés terén. Hozzáteszem, a nagynevű cég támogatása ellenére alapvetően amatőr klub marad az immár Swietelsky-Békéscsaba – fogalmazott Borsos Pál klubelnök.

Karakas József, a Swietelsky Dél-Kelet magyarországi főmérnöke elmondta, hogy meggyőző volt számukra az a szakmai munka és folyamatos fejlődés, amely a korábbi években jellemezte a klubot. Éppen ezért bíznak benne, hogy – a cégcsoportjukat is jellemző, – a biztos alapokra kitartó csapatmunkával építkező klubot a támogatásukkal tovább segíthetik a sportszakmai céljaik elérésében, valamint a sportban is stabil alapokat nyújthatnak a jövő generációinak.

A Swietelsky „sportosságáról” tudni lehet még, hogy több hazai egyesület életében meghatározó, így jelentős támogatást nyújt az NB I-es szombathelyi labdarúgóklubnak, az NB II-es soproni futballistáknak, de maradva Békés megyénél, a magyar bajnok női röplabda-egyesületnek is.

Megosztás:

Címke: , , ,