Vízilabda: Összetartással kezdik a felkészülést a Csirkefogók

2017. augusztus 24. 11:57 | behir

Június közepén játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Csabai Csirkefogók felnőtt csapata, azóta csend honolt az OB I B-s gárda háza táján. Kilenc Békéscsabán töltött esztendő után Kádár József vezetőedző nyugdíjba vonult, helyét a fiatal dr. Szilágyi Kristóf vette át a nyáron, aki azonnal fejest ugrott a munkába.

Eddig jobbára ismerkedett a körülményekkel, az utánpótlás csapatokkal és edzőkkel. Hamar „beleszokott” a viharsarki életbe, lassan minden fiatal játékosról kialakult benne a kép, ám most újabb feladat vár rá: péntektől a felnőtt együttessel igyekszik „megbarátkozni”. Persze, nem kell bemutatni neki egyenként a játékosokat, hiszen nem is olyan régen még éppen ellenük ugrott vízbe játékosként, illetve ellenfélként, majd a tavalyi bajnokságban az Ybl Water Polo Club edzőjeként a partról is megszemlélhette a békéscsabai csapatot.

A hét végén viszont új körülmények között találkozik a Csirkefogókkal, hiszen vezetőedzőként a felnőtt gárda munkáját is dr. Szilágyi Kristóf irányítja. Ennek jegyében pénteken találkozik első ízben újra a csapat, mégpedig rögtön a mélyvízbe ugranak.

— Az első napon egy, majd szombaton két edzés is szerepel a programban, a három tréningből álló mini alapozás elején máris igyekszem még jobban megismerkedni a csapattal— Sajnos, az első találkozó nem lesz teljes, egy-két vízilabdázó még nem tud részt venni a foglalkozásokon munkahelyi elfoglaltság miatt. Sőt, egyelőre még a bajnoki rajt időpontját sem tudjuk, csak az biztos, hogy szeptember második felében kezdődik a pontvadászat. A bajnokság sorsolását egyébként szeptember 4-én, délben székházában tartja meg a szövetség. Ugyanezen a napon, 12.30 órától az OB II menetrendjét is kialakítják – nyilatkozott a klub hivatalos honlapján az újdonsült vezetőedző.

Dr. Szilágyi Kristóf azt is elmondta, a tervek között szerepel, hogy a bajnoki rajt előtt részt vesz a felnőtt csapat egy szlovákiai rangos felkészülési tornán, de még az is szóba került korábban, hogy esetleg egy hazai rendezésű mini tornát is összehoznának.

További programok »

Sport

Több változást is bejelentettek a Sarkadi Kinizsinél

A Megyei II. osztály „A” csoportjában szereplő Sarkadi Kinizsi Labdarúgó Egyesületnél nagy volt a mozgás a téli átigazolási időszakban, hiszen öt játékos távozott, akik helyére hat új érkezett. Mindemellett az egyesület sporttelepén bekötötték a vezeték nélküli internetet is, amely a játékvezetők dolgát könnyíti meg a bajnoki mérkőzéseken.
14:57
FEL