Vízilabda: Nemzetközi serdülő tornán teszteltek a csabaiak

2020. augusztus 21. 12:08 | behir

A kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund szervezésében egy három napos nemzetközi serdülő korosztályos tornát rendeztek a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő fedett 25 méteres medencéjében. A hétfőtől szerdáig tartó eseményt stílszerűen I. Fodor Rajmund Kupának keresztelték el.

Az első alkalommal kiírt tornán öt csapat mérte össze tudását, köztük a Swietelsky-Békéscsaba is részt vett az eseményen.

A csabaiak eredménysora:

Békéscsaba – Oázis SC, Budapest 3–23.

Békéscsaba – Kecskeméti SN 6–16.

Békéscsaba – Luca Locatelli (olasz) 13–9.

Békéscsaba – Oázis SC, Budapest 9–28.

A harmadik helyért: Békéscsaba– Luca Locatelli (olasz) 11–12.

 

– Bucsi Ferenc kapusunk távozása után új portások után kell néznünk, ugyanis ebben a korosztályban ő volt az egyedüli. Most két szentesi fiatalt, Fási Gergőt és Tóth Leventét teszteltük, akik jó teljesítményt nyújtottak, remélem, lesz rá lehetőség, hogy ők legyenek hálóőreink. Összességében hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, de meccsről meccsre javult, amit a dobott gólok is alátámasztanak. A koncentrációról ugyanez elmondható. Alapembereink végig stabil teljesítményt nyújtottak, de akadtak olyanok, akik csalódást keltettek. Több fiatalt is kipróbáltam, ők is vegyes képet mutattak. A 25 méteres medence miatt ugyan zsúfoltabbnak tűnt a víz, ám pörgősebb volt a játék. Mindenképpen hasznosnak mondható a torna, hiszen ilyenkor látható, hogy hol kell még javítani a játékunkon. Kimondottan jó teljesítményt nyújtottak a két kapuson kívül Osgyán András és Kiss-Schusztek Dávid. Ám az is tény, még sok munka vár ránk a tervezett szeptember végi bajnoki rajtig – összegezte a három nap tapasztalatait Ajtai Miklós, a csabaiak trénere.

 

További programok »

FEL