Vízilabda: Megvan az első csabai siker

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt a csabai vízilabda csapat a szintén pont nélküli vendégek ellenében, és az első sikerében bízott a bajnokságban. A viharsarki gárda be is gyűjtötte a két pontot a másodosztályú újonc, Fehérvári VSE ellen.

 

Swietelsky-Békéscsaba – Fehérvár VSE 8-6 (2-2, 2-1, 4-2, 0-1)

Gólszerzők: Sóvári 4, Ajtai, Mucsi, Németh, Takács ill. Tóth 2, Albert, Kiss, Mihályi Gáti

Az első negyedben rögtön az elején sikerült megszereznie a vezetést a játékos-edzőként vitézkedő Dr. Szilágyi Kristóf csapatának, de egy védelmi megingást követően hamar kiegyenlített a Székesfehérvár. Jó védekezést láthattunk mindkét oldalon, ennek eredménye az volt, hogy az első játékrészben már csak egy-egy gólt engedélyeztek egymásnak az együttesek, 2-2-vel zárult az első nyolc perc.

A második negyedben is folytatódott a korábbi tendencia, azzal a különbséggel, hogy a vendégcsapat magához ragadta a vezetést, de két találatnyi különbséget nem sikerült kialakítania, pedig óriási sansza volt erre. A gólszegény derbin végül a csabaiaknak sikerült a fordítás, elsősorban Sóvári Gergely volt elemében ekkor. A második negyed végén Ajtai Miklós fél másodperccel a vége előtt szerzett vezetést (4-3).

A következő negyed hozta az áttörést. A viharsarkiak támadásban feljavultak, a másik oldalon viszont a fehérváriak pont ellenkezőleg, elbizonytalanodtak, nagyon egysíkú volt a játékuk, a hazai védekezés pedig továbbra is remekül működött. Ennek az lett az eredménye, hogy már négygólos is volt a különbség, végül 8-5-tel fordultak a csapatok.

Az utolsó negyedben a Békéscsaba nem szerzett gólt, csupán kapufákig jutott, de érezni lehetett, hogy nem forog veszélyben a győzelem, az egyetlen kapott gól pedig belefért, 8-6 a vége.

Nem volt gólzáporos mérkőzés, de ezen a napon az egyetlen és legfontosabb az volt, hogy felszabaduljon a gát, és megszülessen az első győzelem. Az is látszott, hogy van még csiszolni való, főleg támadásban, és ha az sikerül majd, akkor még egészen biztosan lehet többször is örülni a végén!

 

Megosztás:

Címke: , , ,