Vízilabda: Érvényesült a papírforma, szegedi siker az Árpád fürdőben

A Swietelsky-Békéscsaba 15-7-es vereséget szenvedett az élvonaltól 1999 után újra búcsúzó Szeged gárdájától a vízilabda OB I/B B-csoportjának 7. fordulójában.

A mérkőzés előtt esélyesebbnek tartott, eddig mindössze az éllovas BVSC második csapatától vereséget szenvedő vendégek kezdtek jobban. A házigazda ugyanakkor tartotta magát és csak egygólos hátrányba került az első negyed után (1-2). A második nyolc percben már több hiba csúszott a csabai játékba, a feljutásra hajtó Szeged hárommal növelte a különbséget a szünetre (3-7).

A harmadik felvonásban annyi gólt dobtak a hazaiak, mint az egész első félidőben. Eközben a csongrádiak sem tétlenkedtek, tartották magabiztos vezetésüket (6-11). A záró etapra fáradni látszódott a csabai együttes, így újra nőtt a differencia a csapatok között. Bíró István gárdája 4-1-re hozta ezt a nyolc percet és fölényes, 15-7-es győzelmet aratott.

A hazai együttesben Páll Bence és Ajtai Miklós egyaránt három gólig jutott, de ők sem tudták tartani a lépést az öt-öt találattal záró Boros Tamással és Szedmák Dáviddal. A vereség után a Békéscsaba továbbra is 8. helyen áll, míg a Szeged maradt a 2. pozícióban.

A találkozó összefoglalóját megmutatjuk a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban, míg a mérkőzést teljes egészében, szerdán 21 órától is láthatják a 7.Tv-n!

 

Megosztás:

Címke: , , ,