Vízilabda: Értékes csabai pont Szombathelyről

2017. május 15. 11:13 | Kovács Dávid

Szombathelyen jeleskedtek a csabai vízilabdások a hétvégén. A mintegy nyolcszáz kilométeres úton egy nagyon fontos bajnoki várt a Csabai Csirkefogókra. A hétvégi rájátszásban a BVSC-Zuglón kívül csak a viharsarkiaknak sikerült pontot szereznie.

Aligátor VUS, Szombathely—Csabai Csirkefogók VK 9—9 (3—3, 2—3, 1—1, 3—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, Szombathely, 100 néző. V.: Petik András, Nóvé Gyula. Szombathely: Horváth A. — Csvetics 1, Hajmási 3, Ekler 2 (1), Takács 2, Baranyai, Kurucz. Cs.: Doma, Juhász, Sági 1, Kutasi, Galambos. Edző: Matajsz Márk. Békéscsaba: Gál — Tinka 1, Szabó Z. 2 (1), Józsa, Ajtai 1, dr. Makra, Németh D. 3. Cs.: Szentesi (kapus), Major, Rácz 1, Mucsi, Tóháti 1, Zsilák. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 12/3, ill. 7/2. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Józsa. Kipontozódott: Szabó Z., Józsa, dr. Makra. Az eredmény alakulása: 0—1, 2—1, 3—5, 5—5, 5—7, 9—8.

A nem túl jól megvilágított szombathelyi fedett uszodában zajlott mérkőzésre a házigazdák alaposan felkészültek. Bizonyos szempontból könnyű dolguk volt, ugyanis edzőjük, a szakmában régi motoros Matajsz Márk szentesi születésű, csupán egy éve edzősködik a vasi megyeszékhelyen, igazán jól ismeri a csabai játékosokat, különösen a szentesi kötődésűeket, de játékvezetőként is gyakran fújta a sípot korábban a viharsarkiaknak. Ennek megfelelően leginkább a zónavédekezést használták, tudták, ha egyik-másik csabait beviszik a centerbe, könnyen összegyűjthetik a hibákat. Így is történt, a játékrész finisére éppen a vendégek húzóemberei pontozódtak ki, ami megkönnyítette a házigazdák dolgát, az egyébként sok úszással tarkított mérkőzésen. A Csirkefogók mellett szólt, hogy a találkozó finisében két kettős emberhátrányt is kivédekeztek és góljaik zöme - szám szerint hét - akcióból született. A derbi első felében kétszer is vezetett a csabai csapat, sőt, kétgólos is volt az előny, de azt a szerb Vladimir Cvetic vezetésével a szombathelyiek mindannyiszor ledolgozták. A csabai kipontozódások után két perccel a vége előtt Ekler Bendegúz büntetőből megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de Ajtai Miklós szíve a helyén volt, és nem remegett meg a keze, amikor 24 másodperccel a vége előtt akcióból megcélozta a kaput, majd kiegyenlített.

 

 

Mestermérleg

 

Kádár József: - Egy jól felkészített csapat otthonában értékes döntetlent értünk el. A nagyon fiatal erőkből álló és mozgékony szombathelyiek elleni pontszerzés még sokat jelenthet a rájátszás véghajrájában. Jól játszott mindkét csapat, nagy volt az iram, és annak ellenére, hogy a mieink heti néhány edzésével szemben a házigazdák kilencszer tréningeznek, mégis jobban bírtuk a találkozó finisét is. Talán abban van hiányérzetem, hogy támadáskor más játékosunknak is be kellett volna időnként vállalni a centerezést, hogy az éppen kipontozódottakat átmenetileg helyettesítsék.

További eredmények: Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger—Neptun VSC, Budapest 8—10. Angyalföldi SI DSE, Budapest—Ceglédi VSE 13—15. Racionet Honvéd, Budapest—BVSC-Zugló 9—17.

Az állás a rájátszás 4. fordulója után az alapszakaszból vitt pontokkal együtt: 1. Aligátor VUS, Szombathely 20, 2. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 18, 3. Csabai Csirkefogók VK, Békéscsaba 17, 4. BVSC-Zugló, 16, 5. Ceglédi VSE 13, 6. Neptun VSC, Budapest 12, 7. Angyalföldi SI DSE, Budapest 10, 8. Racionet Honvéd, Budapest 10.

 

Forrás: Csabai Csirkefogók VK

További programok »

FEL